Bu yıl 25-29Kasım 2020 Tarihlerinde Pandemi koşulları nedeniyle sanal olarak düzenlenen ÜSİMP (Üniversite Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu) Patent Fuarı ve Kongresine Atılım Üniversitesini temsilen ARGEDA – TTO ekibi olarak katıldık. Rektör Yardımcımız Sn. Prof.Dr. Serkan ERYILMAZ ve Direktörümüz Sn. Doç. Dr. Yılser DEVRİM’in de online ziyaretleri ve destekleriyle fuar faaliyetlerimiz anlam kazanmıştır. “Etkin Arayüzler ile Sonuç Odaklı Üniversite-Sanayi İşbirliği” temasıyla yapılan fuarda TTO ’lar, Üniversitelerindeki öğretim elemanlarının buluş sahibi olduğu patentlerini, sanayi Ar-Ge Merkezleri de patent ve teknolojilerini tanıtmak amacıyla online stantlar açmıştır. ARGEDA- TTO standı, 5 adet patent görsel ve posterleriyle online olarak video gösterimleri, powerpoint sunumları ve ek tanıtımlarla misafirlerini ağırlamıştır, ayrıca patent tanıtım katalogları TTO tanıtım linkinde ziyaretçilere açılmıştır. Firmaların üst düzey temsilcilerinin yer aldığı jüri üyelerine yapılan Patent Pitching sunumu Üniversitemiz adına, sanayi – patent işbirlikleri açısından katkı sağlamıştır. Ayrıca kongre kapsamında TÜBİTAK Başkanı Sn. Prof.Dr. Hasan MANDAL’ın açılış konuşmasıyla değerli görüşlerini dinleme fırsatı bulunmuştur. Zoom ortamında düzenlenen “Towards the Third Generation University” konulu panelde Prof. Dr. J.G.WISSEMA ve “University Technology Transfer” konulu panelde ise Tom HOCKADAY tarafından aktarılan bilgi ve değerlendirmeler dinlenmiştir.