“Proje Çıktıları ve Patent Hakları" Konulu Online Bilgilendirme Toplantısı Düzenlenmiştir
19.02.2021

ARGEDA TTO Direktörlüğü olarak 16.02.2021 tarihinde zoom platformu üzerinden “Proje Çıktıları ve Patent Hakları” konulu bilgilendirme toplantısı organizasyonunu gerçekleştirdik.

Toplantıda ARGEDA TTO Fikri Sınai Haklar Yönetimi ve Lisanslama Birimi- Patent ve Marka Vekili Nihan ERTÜZÜN GÖKCAN’ın sunumu çerçevesinde; fikri haklarla ilgili genel kavramlar ve koruma türleri, TÜBİTAK Projelerinde ortaya çıkabilecek fikri sınai hakların değerlendirilmesi, buluş sahibi ve patent sahibi haklarının ayrımı, hakların Üniversite’ye devri halinde süreçlere ilişkin detaylar, Üniversitemizde yürütülen patent/faydalı model/tasarım tescil başvuru süreçleri ile ilgili bilgiler paylaşılmıştır. Ayrıca buluş bildiriminde göz önünde tutulması gereken detaylar ile patent/faydalı modellere ilişkin teknik bilgiler katılımcılarımıza sunulmuştur.  Son olarak; 6769 Sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu kapsamında Üniversite’de yaratılan buluşlarla ilgili ticari haklar ve gelir paylaşımı konularındaki kanuni düzenlemelerden söz edilmiştir.

Tüm katılımcılarımıza teşekkür eder, bilgilendirme toplantılarımızın periyodik olarak devam edeceğini belirtmek isteriz.