“Üniversite Bilimsel Araştırma Çıktıları ve Patent Hakları" Konulu Online Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirilmiştir
03.01.2022

ARGEDA TTO Direktörlüğü olarak 30.12.2021 tarihinde zoom platformu üzerinden Üniversite sanayi işbirliklerinde, TÜBİTAK bilimsel araştırma projelerinde ortaya çıkan yenilikçi ürün/yöntemler ve patent hakları konulu online bilgilendirme toplantısı organizasyonumuzu tamamladık.

Toplantıda ARGEDA TTO Fikri Sınai Haklar Yönetimi ve Lisanslama Birimi- Patent ve Marka Vekili Nihan ERTÜZÜN GÖKCAN’ın sunumu çerçevesinde; fikri haklar ve buluşlarla ilgili genel kavramlar ve koruma türleri, TÜBİTAK bilimsel araştırma projelerinde ortaya çıkabilecek buluşların bildirim süreçleri, buluş sahibi ve patent sahibinin hakları, buluşlarla ilgili ticari hakların Üniversite’ye devri ve firma ortaklı patent haklarının paylaşımı halinde süreçlere ilişkin detaylar, patent başvuru sistemleri ile ilgili genel  bilgiler aktarılmıştır.

Tüm katılımcılarımıza teşekkür eder, bilgilendirme toplantılarımızın periyodik olarak devam edeceğini belirtmek isteriz.