Mekatronik Mühendisliği bölümü öğrencileri için düzenlenen “MECE 432 Mechatronics Engineering Seminars” kapsamında, ARGEDA-TTO Şirketleşme ve Girişimcilik Birimi Uzman Yardımcımız Burak Şengül’ün katılımıyla, öğrencilere girişimcilik dünyasında başarılı olabilmek için gerekli temel kavramlar ve stratejiler hakkında detaylı bilgiler sunmayı amaçlayan bir seminer gerçekleştirildi.

Burak Şengül'ün sunumu, girişimcilik ekosisteminin önemli bileşenlerinden olan iş planı oluşturma sürecinde kullanılan araçlar ve iş modeli kanvasının nasıl etkili bir şekilde kullanılabileceği gibi konuları detaylıca ele aldı. Katılımcılar, bu kavramları daha derinlemesine anlamak için gerçek hayattan örneklerle desteklenmiş açıklamalarla bilgilendirildi. Ayrıca, girişimcilik alanında başarılı olmanın sırlarını öğrenmelerinin yanı sıra, kendi girişimcilik fikirlerini hayata geçirebilmek için pratik adımlar hakkında da önemli ipuçları edindiler.

Seminerde, katılımcılara girişimcilikte başarılı olabilmek için gereken özellikler ve yetkinlikler hakkında bilgilendirme yapıldı. Ayrıca, girişimcilikte karşılaşılabilecek zorluklarla nasıl başa çıkılacağı ve başarıya ulaşma stratejileri konusunda da önemli bilgiler paylaşıldı.