TÜBİTAK 1511 Programı 2014 Çağrıları
08.08.2014

1511 TÜBİTAK Öncelikli Alanlar Araştırma Teknoloji Geliştirme ve Yenilik Projeleri Destekleme Programı” kapsamında; belirlenen öncelikli alanlarda hedef ve ihtiyaç odaklı, izlenebilir sonuçları olan projelerin desteklenmesi ve desteklenecek projelerle ülkemizde teknolojik yeterlilik ve bilgi birikiminin artırılması, mevcut yeteneklerin farklı alanlarda da değerlendirilmesi ve uluslararası düzeyde rekabet edebilecek özgün teknolojilerin geliştirilmesi amaçlanmaktadır.

Bu program ile yayımlanan çağrı duyurusundaki kapsamda önerilecek projelerden en az ulusal düzeyde; ürün ve/veya süreçte getireceği yenilikleri, ortaya koyması ve hedeflenen yeniliğin Pazar ve sektördeki benzerlerine göre farklıkları, avantajları ve üstünlüklerinin açıkça belirtilmesi beklenmektedir.

Proje limitleri çağrılara göre farklılık göstermekte olup, destek oranı büyük ölçekli kuruluşlar için %60, KOBİ’ler için %75 olarak uygulanmaktadır. Kabul edilen bütçenin %10’u kadar tutar genel gider ödemesi olarak destek kapsamına ilave edilmektedir.

 


 

16 Haziran 2014 Kapanış Tarihli Açık Çağrılar (Ön kayıt için son tarih 9 Haziran 2014):

Mobil İletişim Çağrıları

Enerji Verimliliği- Elektrik Motorları

Biyomedikal Ekipmanlar- Ameliyathane Robotları ve Cerrahi Aprat/Cihazlar

Hematoloji Kitleri ve Referans Malzemeler

 

 


 

08 Ağustos 2014 Kapanış Tarihli Açık Çağrılar (Ön kayıt için son tarih 1 Ağustos 2014):


Makine İmalat-Kalıp Tasarımı


Makine İmalat-İmalat Teknolojileri

Enerji Verimliliği- Sanayide Proses İyileştirme ve Atık Isı Geri Kazanımı


Gıda-Tarla Bitkileri

 

 


 

Ekler;