Avrupa Teknoloji Platformu Ortaklık Arama ve Sorgulama
11.06.2014

Avrupa Birliği 7. Çerçeve Programı (7ÇP) kapsamında sanayinin Çerçeve Programlar’a katılımını arttırmak için oluşturulan, "Avrupa Teknoloji Platformları (ATP)" nın hedefi, sanayi liderliğinde paydaşları bir araya getirmek ve her alanda Stratejik Araştırma Planları’nı tanımlayıp uygulanmasını sağlamaktır.

Bu sebeple kurulmuş bazı Avrupa Teknoloji Platformaları’nın aynı zamanda Ortak Teknoloji Girişimleri (JTI) olarak belirlenmesi beklenmektedir.

Avrupa Teknoloji Platformları kavramı, AB’nin politika geliştirme mekanizmalarından biridir. Sanayinin önderliğinde, ilgili tüm aktörlerin, seçilen teknoloji alanına ilişkin stratejiler belirlemesi, belirlenen stratejilerin hayata geçirilmesi, gerekli kaynağın kamu ve özel sektör kaynaklarınca karşılanması ve böylece Avrupa’nın rekabet gücünün arttırılması hedeflenmektedir.

Bu bağlamda, AB 7.Çerçeve Programı’nın devamı olarak planlanan, 71 Milyar Euro bütçeli, 2014 - 2020 yılları arasında yürürlükte olacak yeni Araştırma ve İnovasyon Çerçeve Programı “Horizon 2020 (H2020)” 2014-2015 Yılı Çağrıları kapsamında da ATP paydaşlara farklı kriterlerle proje ve ortaklık arama ve sorgulama olanağı sunmaktadır.

ATP portalının sunduğu bu olanaktan yararlanabilmek için lütfen tıklayınız.