Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi 2014
04.07.2014

TÜBİTAK öncülüğünde hazırlanan "Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi"nin 2014 yılı sıralaması Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı tarafından açıklandı. Endeks ile üniversiteler, bilimsel ve teknolojik araştırma yetkinliği, fikri mülkiyet havuzu, işbirliği ve etkileşim, girişimcilik ve yenilikçilik kültürü ile ekonomik katkı ve ticarileşme boyutları altında 23 göstergeye göre sıralanıyor.

Üniversitemizin, eğitim-öğretim görevi yanında, misyon ve vizyonunda yer alan bilimsel ve teknolojik çalışmalar yapması, sanayi ile işbirliğinin arttırmak amacıyla çalışmalarına hızla devam etmesi ve üniversite içerisinde girişimcilik kültürünü arttırmak adına yaptığı çalışmalar, Atılım Üniversitesini "Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi" sıralamalarında her yıl bir önceki yıla göre daha iyi bir sıralamada yer almasını sağlamıştır. Aşağıda yıllara göre sıralamamız verilmiştir.