Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı
21.07.2014

Teknolojik Ürün Yatırım Destek (Teknoyatırım) Programı ile sanayiye yönelik ar-ge ve yenilik projeleri sonucunda ortaya çıkan teknolojik ürünler veya özkaynaklar kullanılarak yapılan ar-ge faaliyetleri sonucunda ortaya çıkan ve patenti alınan teknolojik ürünler ile ilgili yatırımların desteklenmesi amaçlanmaktadır.

Teknoyatırım Programı "Makine ve Teçhizat Desteği", "Kredi Faiz Desteği" ve "İşletme Gideri Desteği" başlıklarında geri ödemesiz destekler sunmaktadır. Destek süresi "Makine Teçhizat" ve "Kredi Faiz" desteklerinde 36 ay, "İşletme Gideri" desteğinde 12 aydır. Destek üst limitleri büyük işletmeler için 2 milyon TL, küçük ve orta büyüklükteki işletmeler için 10 milyon TL'dir. 

En fazla 5 yıl önce yurtiçi veya yurtdışında ar-ge ve yenilik projesini başarıyla tamamlamış olanlar, yurtiçinde veya yurtdışında özkaynaklar kullanılarak ortaya çıkan teknolojik ürüne, “İncelemeli Patent Belgesi” almış olanlar, en fazla 6 ay önce TGB’lerde yatırım izni veya teknolojik ürün özelliği taşıdığına dair olumlu rapor alanlar Teknoyatırım Programı'ndan faydalanabilirler.

Program hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.