MKE San-Tez Proje Çağrısı
04.05.2015

MKE tarafından yapılmakta olan muhtelif mühimmatın ateşleme zincirinde enerjitik bir malzeme olan "Kurşun Stifnat" kullanılmaktadır. Bu maddenin insan sağlığı ve çevreye zararı bakımından Avrupa Birliği Mevzuatı kapsamında Mayıs 2018 itibariyle yasaklanması öngörülmektedir.

Bu kapsamda MKE, "Kurşun Stifnata Alternatif Bir Kimyasal Madde Üretimi" konusunda üniversitemiz ile birlikte bir çalışma yapmak istemektedir. Bu çalışmanın San-Tez programı kapsamında ele alınması planlanmaktadır.

Projede çalışmak isteyen akademisyenlerin "Akademisyen Tanımlama Formu"nu  en geç 15.05.2015 tarihine kadar MKE'ye iletmeleri gerekmektedir.

Detaylı bilgi almak ve "Proje Öneri Formu" ve "Akademisyen Tanımlama Formu" formlarını temin etmek için 312 586 88 06 numaralı telefondan veya burak.baykal@atilim.edu.tr adresinden Üniversite Sanayi İşbirliği Uzmanımız Burak Baykal ile iletişime geçebilirsiniz.