AB MSCP Yenilikçi Eğitim Ağları (ITN) Çağrısı
06.11.2015

Yeni ve gelişmekte olan araştırma alanlarında kariyerinin başlangıcındaki araştırmacıların eğitilmesini hedefleyen Avrupa Birliği Marie Sklodowska Curie Araştırma Programları Yenilikçi Eğitim Ağları (MSCP-ITN) kapsamında birden çok ülkeden üniversite ve araştırma faaliyetleri yürüten sanayi kuruluşunun bir araya gelerek bir eğitim ve araştırma programı oluşturması amaçlanmaktadır.

• Bu eğitim programı kapsamında 4 yıla kadar proje önerileri sunulabilmekte olup; yüksek lisans ya da ortak protokollü bir doktora programı oluşturulabileceği gibi sertifika programı ya da yaz okulu niteliğinde bir eğitim ağı da oluşturulabiliyor.
  • İlgili eğitim ağı kapsamında istihdam edilen henüz doktora derecesini almamış ya da 4 yıl tam zamanlı araştırma deneyimi olmayan araştırmacıların istihdam giderleri, network içi dolaşımları süresince yaşam giderleri ve belirli araştırma giderleri proje bütçesi kapsamında karşılanıyor.

(Başvurular 12 Ocak 2016 ya kadar açık)