AB H2020 Marie Sklodowska-Curie Araştırma Programları 2016 Bireysel Burs Çağrısı Açıldı
25.04.2016

AB  Horizon2020 Marie Sklodowska-Curie Araştırma Programları ve Bursları (MSCA) kapsamında araştırmacıların uluslararası dolaşımına destek veren 2016 yılı Bireysel Burslar Individual Fellowships –MSCA-IF-2016 çağrısı yayınlanmıştır.

Akademik kurumlar veya sanayi kuruluşlarındaki doktora derecesini almış ya da en az 4 yıl araştırma deneyimine sahip araştırmacılar başvurabilir. Araştırmacılar, burs programına proje önerilerini gidecekleri/dönecekleri kuruluşlarla birlikte hazırlamaları ve ilan sürecini dikkate almaları önemlidir.  Başvurular 14 Eylül 2016 tarihine kadar açıktır.

TÜBİTAK MSCA IF Proje Ön Değerlendirme Destek Programı

Başvuruların başarı oranını artırmak amacıyla TÜBİTAK tarafından oluşturulan MSCA IF Proje Ön Değerlendirme Destek Programı’ndan yararlanılabilir. Program proje önerilerini sunmaya hazır hale getirmiş araştırmacılara yöneliktir. Başvurular, TÜBİTAK tarafından yetkin bilim insanlarından seçilen dış danışmanlarca MSCA-IF değerlendirme kriterlerine göre ön değerlendirmesi yapılmaktadır.

Bilgi için: http://www.h2020.org.tr/tr/icerik/mc-proje-degerlendirme-destegi

Proje yazım aşamasında soru ve bilgi talepleri için ncpmobility@tubitak.gov.tr adresi aracılığı ile bağlantıya geçilebilir.

Bilgi ve Dokümanlar:

TÜBİTAK tarafından hazırlanan ayrıntılı bilgiler ve belgeler: www.h2020.org.tr/msca

Proje önerilerinin sunulacağı çağrı sayfasına ulaşmak için tıklayınız

Çağrı Başvuru Rehberine ulaşmak için tıklayınız

2016 Yılı H2020-MSCA dokümanlarına ulaşmak için tıklayınız