Ankara Kalkınma Ajansı Destek Programları Hakkında Bilgilendirme Etkinliği
27.10.2016

Kalkınma Ajansları, Kalkınma Bakanlığı koordinasyonunda, kendine özgü çalışma ve finansman mekanizmasına sahip, kâr amacı gütmeyen, çabuk karar alıp uygulayabilen, merkezi ve yerel idarelerin dışında, kamu, özel sektör ve STK'ları bir araya getiren, Kamu tüzel kişiliğine sahip kalkınma birimleridir.Mevzuatın öngördüğü üzere Ankara Kalkınma Ajansı tarafından sağlanan destekler teknik destek ve mali destekler olarak ikiye ayrılır. Mali destekler ise faiz desteği, faizsiz kredi desteği ve doğrudan finansman destekleri olarak üçe ayrılır.  Doğrudan finansman destekleri,  proje teklif çağrısı, güdümlü proje desteği ve doğrudan faaliyet desteği şeklinde uygulanır. Gerekli görülen durumlarda ajans aşamalı teklif çağrısı yöntemi ile destek sağlayabilir.

Bu kapsamda üniversitemizde 01 Kasım 2016 Salı günü saat 14:30'da Mühendislik Fakültesi A Blok 1. Kat 1022 No'lu konferans salonunda Ankara Kalkınma Ajansı'nın uzmanları tarafından ajansın destek programları hakkında bilgilendirme etkinliği gerçekleştirilecektir. Tüm akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz düzenlenecek olan bu etkinliğe davetlidir.

Ankara Kalkınma Ajansı Etkinliği Program Akışı

01 Kasım 2016, Salı

13.00-14.00  Ankara Kalkınma Ajansı Heyeti Metal Şekillendirme Mükemmeliyet Merkezi Ziyareti

14.30-16.30  Genel Bilgilendirme Etkinliği (Mühendislik Fakültesi  A Blok 1. Kat 1022 No’lu Konferans Salonunda)