2016-2017 Akademik Yılı LAP Öğrenci Başvuru Çağrısı
11.11.2016

 

BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

Değerli Öğrencilerimiz,   

                  

Üniversitemiz tarafından desteklenen 2016-2017 akademik yılı Lisans Araştırma Projeleri (LAP) programına araştırmacı olarak başvurularınızı bekliyoruz. 22 Kasım 2016, Salı günü saat 17:00’a kadar duyurulan Çağrılı LAP Projelerine kontenjan durumu ve akademik başarı puanınıza göre “Burslu Araştırmacı “ veya “Gönüllü Araştırmacı” olarak aday başvurularınızı yapabilirsiniz.

Bu yıl 11 farklı bölümün katılımıyla 20 Çağrılı LAP projesinde (Liste ve ayrıntılı bilgi için: http://argeda.atilim.edu.tr/lap) 42 Danışman/Eş Danışmanların yöneticiliğinde 79 burslu araştırmacı (2.50 GPA ve üstü) ve 81 gönüllü öğrenci yer alabilecektir. 

Çağrılı LAP Projelerini (http://argeda.atilim.edu.tr/lap) inceleyerek koşulları uygun olanlara başvurmanız proje takımlarına seçilme şansınızı arttırır. Projelere yapılan başvurulara göre Danışman ve Eş Danışmanlar tarafından takımlar belirlenmektedir. Birden fazla başvuru yapılmış olsa dahi sadece bir projeye yerleştirme yapılmaktadır.

Projelerin akademik çalışmaları, Güz döneminde (Kasım 2016) başlayarak, (Haziran 2017) Bahar dönemi sonuna kadar devam etmektedir. Proje takımları yıl boyunca gerçekleştirdikleri araştırma ve tasarım çalışmalarının çıktılarını her yıl Mayıs ayı içinde yapılan LAP Şenliklerinde sergilemekte, yaz döneminde ise çeşitli yayınlar aracılığıyla ulusal ve uluslar arası dergi, konferans ve sergi gibi platformlara taşımaktadır.

BAŞVURULAR:

Projelere Burslu (2,50 GPA ve üstü) veya Gönüllü araştırmacı olarak başvuru yapılabilir.

Aday başvurularında aşağıdaki üç adımın tamamlanması gereklidir:

1- LAP başvuru sistemine (online) giriş yaparak yazıcıdan Başvuru Formunu bastırın,

2- Başvuru Formunu Akademik Danışmanınıza onaylatın ve

3- Onaylanmış Başvuru Formunu LAP Proje Danışmanı/Eş Danışmanına teslim edin.

Online LAP Başvuru Sistemine Öğrenci Bilgi Sistemi (ÖBS) giriş sayfasından veya doğrudan  http://lap.atilim.edu.tr/ adresinden ÖBS kullanıcı kodu ve şifreniz ile giriş yapabilirsiniz. 

Çağrılı LAP projelerine katılım kuralları ve başvuru adımları hakkında yönlendirici bilgileri ARGEDA-TTO web sayfalarında bulabilir http://argeda.atilim.edu.tr/lap, e-posta veya telefon ile destek alabilirsiniz.

İletişim ve Destek İçin:

ARGEDA-TTO Koordinatörlüğü Tel: 312 586 8801; 586 8802   e-posta:sema.huseyin@atilim.edu.tr ve setenay.surucu@atilim.edu.tr

ATILIM ÜNİVERSİTESİ LİSANS ARAŞTIRMA PROJELERİ (LAP) PROGRAMI HAKKINDA

Lisans Araştırma Projeleri (LAP) Programı Üniversitemizde lisans araştırma kültürü yaratmak, araştırmacı ve yaratıcı öğrenciler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

LAP Programında Kredili Ders Projeleri, Yarışma Projeleri ve Çağrılı Projeler olmak üzere üç kategori bulunmaktadır. Akademik yıl sonunda düzenlenen LAP Proje Şenliklerinde projeler araştırmalarını bilimsel posterler ile sergilenmektedir. Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri alanında oluşturulan akademik jüriler tarafından yapılan değerlendirme sonucu posterleri ile ilk üç sırada yer alan projelere ayrıca ödül sertifikası verilmektedir.

 

Çağrılı LAP Projelerine Başvuru ve Çalışma Koşulları

  • Çağrılı proje takımları, projelerin danışmanları tarafından Araştırmacı Öğrenci başvurusu yapmış öğrenciler arasından seçim yapılarak oluşturulmaktadır.
  • Kontenjan bildiren projelere Gönüllü Öğrenci olarak da başvurulabilir.
  • Aday Başvuru siteminden alınan çıktılar Bölüm Danışmanına onaylatılmalıdır.
  • İkinci sınıf ve üstü sınıflarda kayıtlı olan öğrenciler, aranan özellikleri karşıladıkları projelere (not ortalaması(GPA) en az 2.50 olması gereklidir) Burslu Araştırmacı Öğrenci olarak aday olabilirler.
  • Hazırlık, birinci sınıftan başlayarak üst sınıf öğrencileri aranan özellikleri karşıladıkları projelere (not ortalaması aranmaksızın) Gönüllü Öğrenci olarak başvurabilirler.
  • Birden fazla Çağrılı LAP projesine aday başvurusu yapılabilir, ancak bir projeye Araştırmacı Öğrenci veya Gönüllü Öğrenci olarak yerleştirilir.
  • Proje takımlarındaki Araştırmacı Öğrencilere çalışmalara katıldıkları sürece dönem sonlarında 500 TL olmak üzere toplam 1.000 TL’ye kadar burs ödemesi yapılacaktır ve akademik yıl içerisinde en az 100 saat araştırma projesinde çalışmaları beklenmektedir.
  • Başvuru öncesinde öğrencilerimizin Proje Danışmaları ile görüşmeleri, aranan nitelikleri iyi incelemeleri, projenin kontenjan durumunu kontrol etmeleri ve referans öğretim üyesi belirlemeleri istenmektedir.

 

Çağrılı LAP Projelerine Başvuru Adımları

  1. ARGEDA web Sayfasından Projelerin İncelenmesi ve Tercihlerin Belirlenmesi
  2. (Kontenjan, Aranan Nitelikler ve Koşullar Uygun ise başvuru yapılabilmektedir),
  3. LAP Başvuru sistemine ARGEDA web sayfasından veya Öğrenci Bilgi Sistemi giriş sayfasından veya doğrudan (http://lap.atilim.edu.tr/ linkini kullanarak  ÖBS kullanıcı kodu ve şifreleri ile giriş yapılması, 
  4. Proje Kodu seçilmesi (öğrenci not ortalaması ve sınıfı uygunsa devam edebilirsiniz, uygun değilse form giriş sonlanır)  
  5. Gelen Proje bilgilerinin Kontrol Edilmesi (doğru Proje ise devam ediniz, değilse doğru projeyi seçerek işleme devam ediniz)
  6. Başvuru Formunun Diğer alanlarının Doldurulması
  7. Girişin Onaylanması
  8. Yazıcıdan Çıktı Alınması (2 kopyadır)
  9. Bölüm Danışmanına İmzalatılması
  10. İlgili Proje Danışmanına Teslim Edilmesi
  11. Proje Danışmanının Değerlendirmesi
  12. Proje Takımlarının Yayınlanması