BU-Yenilikçi Girişimci Proje Yarışması 2016
25.11.2016

Yarışmanın Amacı ve Proje Konuları

• Üniversite öğrencilerini yeni projeler üretmeye, projelerini hayata geçirmeye teşvik etmek,
  • Teknolojiye ve yenilikçiliğe dayalı girişimciliği desteklemek,
  • Öğrencilere sistemli bir iş planlama sürecini yönetme becerisi kazandırmak,
  • Yenilikçi fikirleri disiplinlerarası ekip çalışması ile ticari anlamda uygulanabilir bir işe dönüştürme konusunda öğrencilerin deneyim kazanmalarını desteklemek,
  • Ödüle değer bulunan projelerin verilecek desteklerle teknoloji tabanlı yenilikçi bir işe dönüşmesine ön ayak olmak.

İşteBU 2016 Yenilikçi Girişimci Proje Yarışması teknolojik yenilikçi projeler alanında yapılacaktır.

Projelerin, teknoloji tabanlı, ürün veya hizmete dönüştürülebilir, yenilikçi projeler olması beklenir.

Yarışmaya katılacak projeler, tamamen yeni bir teknolojiyi veya mevcut bir teknolojinin yeni bir alana uygulanmasını veya mevcut bir teknolojinin geliştirilmiş bir uygulamasını içermeli ve ticari başarı şansına sahip olmalıdır.

Proje konularında herhangi bir teknolojik alan ya da sektör kısıtlaması yoktur. Yenilikçilik ve ticari uygulanabilirlik proje tekliflerinde aranan temel özelliklerdir.

Disiplinlerarası yaklaşım taşıyan projeler özellikle tavsiye edilmektedir.

Katılma Koşulları

• Yarışmaya herhangi bir üniversitenin bölüm ve sınıf ayrımı olmaksızın ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarından herhangi birine kayıtlı öğrenciler ya da bu üniversitelerin birinden 1 Ocak 2016 sonrası mezun olmuş kişiler başvurabilir. (Öğrenci belgesi ya da mezuniyet belgesi gerekmektedir).
  • Yarışmaya birey ya da ekip olarak başvuru yapılabilir. Ancak, ekip halinde başvurular tavsiye edilmektedir. Proje ekipleri en fazla 4 kişiden oluşmalıdır.
  • 1 Ocak 2016’dan önce mezun olmuş kişiler doğrudan proje ekibinde yer alamaz, proje ekibine danışman olarak destek verebilir.
  • Bir birey ya da proje ekibi en fazla bir proje fikri ile yarışmaya katılabilir.

Yarışma Takvimi

Ödül ve Destekler

ELGİNKAN VAKFI ÖDÜLLERİ

Konu sınırlaması olmaksızın, Değerlendirme Kurulu’nun uygun bulduğu iki projeye verilmektedir.

Birincilik Ödülü - 30.000 TL İkincilik Ödülü - 20.000 TL

Ödülün %40’lık birinci kısmı yarışmada elde ettikleri başarının karşılığı olarak proje ekibine, %60’lık ikinci kısmı da yarışmacıların fikirlerini hayata geçirmek üzere kuracakları şirkete verilir. Şirket kurmayı tercih etmeyen yarışmacılar ödülün ikinci kısmından vazgeçmiş sayılır.