Türkiye İnovasyon Haftası 2013
28.11.2013

“Türkiye İnovasyon Haftası” etkinliği Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından 28-29-30 Kasım 2013 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezinde düzenlendi.  Üniversitemizi ve Üniversitemizin araştırma alt yapısını tanıtmak üzere Sayın Prof. Dr. Hasan Akay, ARGEDA Koordinatörlüğünden Selma Kandemir  ve Mekatronik Mühendisliği asistanlarımızdan Araş. Gör. Emre Güner Üniversitemizi temsil ettiler.

Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen etkinlik bu yıl da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde Ekonomi Bakanlığının katkılarıyla organize edildi Türkiye İnovasyon Haftası ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum örgütleri, iş adamları ve Ceo’lar üniversiteler ile Ar-Ge ve inovasyon alanında uzman konuklar aynı platformda buluştular.  Etkinlikte inovasyonun önde gelen isimlerinden 20 konuşmacının katıldığı konferans ve paneller, inovasyon, girişimcilik, iş fikirleri gibi konularda workshop ve eğitimlerle gerçekleştirilen etkinlik yoğun ilgi gördü. Etkinlikte çeşitli ar-ge ve tasarım yarışmalarının katılımcı ve ödüllü projeleri sergilendiği gibi ülkemizin yenilikçi pek çok kuruluşu da hizmetlerini tanıtmak üzere etkinlikte yer aldı.

(http://www.turkiyeinovasyonhaftasi.com/tr/default.html)

Üniversitemizde yürütülmekte olan tüm projelerin tanıtımının yapıldığı etkinlikte Üniversitemiz standı akademisyenler, araştırmacılar, sanayiciler, basın kuruluşları, dernekler ve öğrenciler tarafından ilgiyle karşılandı. Üniversitemiz araştırmacı kimliğiyle takdir topladı. Bu vesile ile gelen iş birliği teklifleri, öneriler ve beğeniler ilgili birimlerimize aktarıldı.

Üniversitemiz bu yıl “Metalik Fikirler” 2. Ar-Ge Proje Pazarı etkinliğinde öğrenci ve akademisyen dallarında ödül alan iki proje ile “Türkiye İnovasyon Haftası”na davet edildi

Metalik Fikirler Ödülü Alan Projelerimiz:

1.   Öğrenci Dalında İkincilik Ödülü Mert Nazmi Serin, Salim Annak, Cenk Yıldız, Kerem Çizmeci, Elif Dönüş Koşucu, Selen Yürük, Şeyma Tütüncü, K. Yiğit Kocaman, Gökhan İnanan

Proje Konusu: Elektromanyetik Şişirme (Kalıpsız Sac Şekillendirme)

Proje Ortakları: B. Baranoğlu, E.U. Aydın, M.N. Serin, S. Yürük, C. Yıldız, S. Anmak, Ş. Tütüncü.

2.   Akademisyen Dalında Üçüncülük Ödülü Prof. Dr. Bilgin Kaftanoğlu

Proje Konusu: Kesici Takımlar İçin Kübik Bor Nitrür (Cbn) Kaplama Sürecinin Geliştirilmesi

Öğrencilerimiz Mert Nazmi Serin, Cenk Yıldız ve Salim Annak tarafından başarı ile temsil edilen Elektromanyetik Şişirme (Kalıpsız Sac Şekillendirme) projesi etkinlik boyunca bulundukları salonun en yoğun ilgi gören projesi oldu.

Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleri ve T.C. Ekonomi Bakanlığı'nın destekleriyle gerçekleşen Türkiye İnovasyon Haftası, dünyada ve Türkiye'de fark yaratan uluslararası profesyonel, sanayici, akademisyen ve üniversite öğrencilerini İstanbul'da buluştururken, inovasyon ve Ar-Ge'nin Türkiye ekonomisi ve ihracatında taşıdığı önemi bir kez daha Türkiye gündemine taşıdı.