2013 İnovasyon Türkiye Fuarına Katıldık
24.10.2013

Atılım Üniversitesi  24-27 Ekim 2013 tarihlerinde arasında gerçekleşen “İnovasyon Türkiye 2013” fuarına Atılım Üniversitesi İnvasyon Türkiye’13 Proje Pazarı” adıyla yenilikçi projeleri ile katılmıştır. Fuar İstanbul Fuar Merkezinde Teknopark projeleri, TÜBİTAK ve Üniversite projeleri ve Türk Patent Enstitüsü projelerinin yer aldığı üç salonda düzenlenmiştir. Fuarda ayrıca üniversiteler, yenilikçi girişimci firmalar, araştırma kurumları ve destek sağlayıcı kuruluşlar yer almıştır.

Üniversitemiz fuara projelerini temsil eden araştırmacı akademisyenlerimiz, yöneticilerimiz ve ARGEDA Koordinatörlüğü ile katılmıştır. Fuar süresince yenilikçi projeleri sergilenmiş, ziyaretçiler ve diğer katılımcılar ile yeni projeler üretmek üzere girişimlerde bulunulmuştur. Projelerin sergilemesinde “Atılım mPad02’ tablet bilgisayarlarından yararlanılmış ve tablet tanıtımı için özel bir stant ayrılmıştır.

Üniversite sanayi işbirliği ortamı oluşturmayı hedefleyen İnovasyon Türkiye 2013 fuarının bilgi teknolojileri fuarıyla (CEBİT2013) eşzamanlı olarak gerçekleşmesi ziyaretçi profilini çeşitlendirmiştir.  Çeşitli illerden gelen katılımcı ve ziyaretçiler ile lise ve üniversite düzeyinde genç ziyaretçiler yenilikçi ürünlere ve üniversitemizin eğitim öğretim faaliyetleri hakkında sunulan bilgilere yoğun ilgi göstermiştir.

Fuarın kapanış günü organizasyona ev sahipliği yapan Aktif Fuarcılık tarafından katılımcı kurum ve kuruluşlar için ödül töreni düzenlenmiş ve törende Rektörümüz Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu’na plaket takdim edilmiştir.

Ankara Sanayi Odası (ASO) iş birliği ile gerçekleştirilen ve büyük oranda Üniversitemiz tarafından desteklenen “Atılım Üniversitesi İnvasyon Türkiye’13 Proje Pazarı” etkinliği “TÜBİTAK-1503 Proje Pazarı Destek Programı“ tarafından da kısmen desteklenmiştir.

Atılım Üniversitesi İnvasyon Türkiye’13 Proje Pazarı Katılımcıları

Proje Adı

Proje Temsilcisi

Poster