Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyelerimizle Döner Kanat Teknoloji Merkezi (DKTM) Çalıştayına Katıldık
14.03.2014

Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) ile TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) arasında 26.06.2013 tarihinde imzalanan Özgün Helikopter Programı Sözleşmesi kapsamında, döner kanat teknolojisi alanında helikopter sanayiinin gelecekte ihtiyaç duyacağı teknolojileri Ar-Ge yolu ile kazanmak, sanayinin ihtiyaç duyduğu teknolojik ve bilimsel derinliği olan insan kaynağının yetiştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla TUSAŞ bünyesinde bir  “Döner Kanat Teknoloji Merkezi” (DKTM) kurulmuştur.

Bu kapsamda, TUSAŞ döner kanat teknoloji yol haritası ile uyumlu nitelikte olan ve ilk etapta çalışılması planlanan proje konuları SSM ve TUSAŞ tarafından belirlenmiş olup, konuyla ilgili geniş katılımlı bir çalıştay  14 Mart 2014 tarihinde TUSAŞ’ta icra edilmiştir. Çalıştaya Üniversitemizden Provostumuz Prof. Dr. Hasan U. Akay, ARGEDA-TTO Yöneticimiz Dr. Alper Ünler ve Mühendislik Fakültesinden öğretim üyelerimiz katılmıştır.

Projeler ile ilgili yapılacak ön başvurular, SSM ve TUSAŞ tarafından değerlendirilecek olup, üniversite içi veya üniversiteler arası “Tümleşik Çalışma Grupları” teşkil edilerek yapılan başvurulara, değerlendirmelerde önem atfedilecektir.

DKTM ile ilgili detaylı bilgiye www.tai.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.