Naeem Zafar Üniversitemizde Tecrübelerini Paylaştı
30.05.2014

California Berkeley Üniversitesi öğretim üyelerinden, yazar, iş geliştirme danışmanı Naeem Zafar üniversitemizde girişimci ve girişimci adaylarıyla buluştu.

İşletme Fakültesi öğretim elemanlarımızdan Dr. Elif Kalaycı’nın davetlisi olarak Üniversitemize gelen Naeem Zafar, Üniversitemiz personelinin ve öğrencilerinin katıldığı konuşmasında iş geliştirme sürecini, bu süreçte girişimcilerin karşılaşabilecekleri problemleri ve bu problemleri nasıl aşabileceklerini anlattı ve yakın zamanda Oracle'a satışı gerçekleşen firmasının kuruluş ve gelişme süreci ile örneklendirdi. Bir ürünün nasıl geliştirildiğinden ve nasıl çalıştığından çok bu ürünün hangi problemi çözdüğünün önemli olduğunun altını çizen Zafar, ticarette başarılı olmak için toplumdaki problemlerin doğru tespit edilip, bu problemler için en doğru çözümün üretilmesi gerektiğini belirtti ve iki örnekle bu durumu açıkladı. İlk örneğinde geçen bir kaç yüzyılda insanların daha hızlı koşan atlara ihtiyaç duyduklarını ve bu ihtiyacın tespit edilerek daha hızlı giden bir at yerine motorlu taşıtların üretildiğini ve motorlu taşıtların hızla atların yerini aldığını belirtti. İkinci örneğinde ise bir firmanın, insanların hareket halindeyken müzik dinlemelerini sağlayan CD çalarların kapasitelerinin düşük olması ve çok yer kaplamaları problemini tespit ettiğini ve bunun üzerine MP3 çaları ürettiklerini bu sayede şu an dünyanın en büyük firmalarından biri olduğunu belirtti. 

Konuşmasında iş dünyasının girişimciliğe bakışından, melek yatırımcılardan,  ABD'nin ve Türkiye'nin girişimciliğe bakış açılarından da bahseden Zafar, kendisine yöneltilen soruları cevaplayarak konuşmasını sonlandırdı.

Naeem Zafar'ın "7 Steps to a Successful Startup" adlı kitabına ulaşmak için  tıklayınız.

Naeem Zadar hakkında detaylı bilgi için  tıklayınız.