Horizon 2020 Türkiye Ulusal Açılış Konferansına Katıldık
04.06.2014

TÜBİTAK tarafından düzenlenen, Horizon 2020 Türkiye açılış konferansına Üniversitemizi temsilen ARGEDA-TTO Yöneticisi Dr. Alper Ünler ve TT Uzmanı Naciye Çakır katıldılar.

Uluslararası ortaklıklar yolu ile geleceğin teknolojilerine yön verme amacıyla oluşturulan Horizon 2020 Programının Türkiye Ulusal Açılış Konferansı 4 Haziran 2014’te gerçekleştirilen imza töreni ile başladı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri IŞIK, AB Bakanlığı Müsteşar Vekili Ahmet YÜCEL, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel ALTUNBAŞAK ve Avrupa Komisyonu Araştırma ve Yenilik Genel Müdürü Robert-Jan SMITS’in katılımıyla başlayan etkinlik Türk araştırma kuruluşları ile politika belirleyicileri tarafından yoğun ilgi ile karşılandı.

İstanbul’da 700’ün üzerinde katılımcıya ev sahipliği yapan açılışta Türkiye'nin Horizon 2020 katılımına yönelik hazırlanan Uluslararası Anlaşmayı Türkiye adına Müsteşar Vekili Ahmet Yücel, AB adına ise Genel Müdür Robert-Jan SMITS imzaladı.

İlk kez 2002-2006 yıllarında TÜBİTAK koordinasyonunda 6. Çerçeve Programına asosiye ülke statüsüyle üye olan Türkiye, şimdi de 7. Çerçeve Programı'nın devamı olan Horizon 2020 Programı'nda (2014-2020) yer alacak. Araştırma ve inovasyon alanlarında AB ile ilişkilerini geliştiren Türkiye, Norveç ve İzlanda’dan sonra Horizon 2020’ye asosiye statüsüyle katılan üçüncü ülke oldu.

Konferansla ilgili TÜBİTAK haberine ulaşmak için tıklayınız.