ICEM 2014 Öğrenci Proje Yarışması'nda Türkiye İkinciliği
05.06.2014

Üniversitemiz Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencilerimizden Mehtap Ağırsoy, Kübra Pehlivanoğlu ve Gizem Nur Bulanık, İstanbul Bilgi Üniversitesi ve PALMET Enerji tarafından düzenlenen "ICEM 2014 Uluslararası Enerji ve Yönetimi Konferansı Öğrenci Proje Yarışması'nda Yrd. Doç. Dr. Yılser Devrim'in akademik danışmanlığında geliştirdikleri “Fuel Cell Stack Design for Micro Combined Heat and Power Plant (micro-CHP)” konulu projeleri ile Türkiye ikincisi olmuşlardır. Proje kapsamında küçük boyutta uygulanabilirlikleri, kolayca yüksek güç üretimine geçebilmeleri, yüksek verimlilikleri nedeniyle mikro kojenerasyon uygulaması için doğal gaz ile çalışabilen 3 kW PEM yakıt pili tasarımı, ısı ve güç yönetimi gerçekleştirilmiştir. Tasarımda yakıt pili hücre sayısı, aktif alan, ısıtma ve soğutma sistemi gereksinimleri MathCAD programı ile hesaplanmış ve 3D çizimleri Solidworks ile hazırlanmıştır.

Öğrencilerimize 05 Haziran 2014 tarihinde İstanbul Rahmi Koç Müzesi’nde düzenlenen ödül töreni ile İkincilik Ödülü olarak 4.500 TL para ödülü ve tablet bilgisayar verilmiş, PALMET ENERJİ’de yaz stajı imkanı tanınmıştır.