Öğrencilerimizin TÜBİTAK Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Projeleri Programlarındaki Başarıları
16.06.2014

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) tarafından üniversite lisans öğrencileri için düzenlenen 2241-A - Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Tezi Destekleme Programı 2014 Yılı 3. ve 4. döneminde Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi İmalat Mühendisliği Bölümünden iki farklı proje desteklenmeye hak kazanmıştır. Desteklenmeye hak kazanan projeler ile ilgili bilgiler aşağıda verilmiştir:

  • “2 Eksenli CNC Kontrollü Mikrometre Hassasiyetine Sahip Hareket Sistemi Tasarımı Ve İmalatı” başlıklı projesi ile Tuğçe Çekilli, 4000 TL tutarında destek kazanmıştır.
  • “Malzeme Özelliklerinin Tespiti İçin Burulma Test Makinesinin Tasarımı, İmalatı Ve Kullanımı” başlıklı projesi ile Büşra Yazır, 4000 TL tutarında destek kazanmıştır.      

Yine TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) tarafından üniversite lisans öğrencileri için 3  farklı alanda düzenlenen ve 1007 projenin başvurduğu yarışmalardan, 2241-B - Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Projeleri Yarışması değerlendirme sonuçlarına göre, Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümünde Yrd. Doç. Dr. Yılser Devrim akademik danışmanlığında yürütülen ve Atılım Üniversitesi Sanayi Destekli Lisans Araştırma Projeleri (LAP) kapsamında desteklenen “Hidrojenli Proton Değişim Membran Yakıt Pilleri için Yüksek Performanslı Membran Elektrot Birleşimlerinin Geliştirilmesi ve Güneş-Hidrojen Enerjisi Hibrid Sisteminde Prototip Uygulaması“ başlıklı proje malzeme alanında finale kalmıştır. Projeleri ile finale kalan Sefa Aysal, Ayşe Altınışık, Aybüken Nalbantoğlu ve Mervan Yiğit 23-24 Haziran 2014 tarihlerinde Congresium Ankara ATO Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda projelerini sunmuşlardır ve başarıları 12.07.2014  tarihli Star gazetesine konu olmuştur. İlgili gazete küpürü aşağıda sunulmuştur.

TÜBİTAK 2241-A Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Tezi Destekleme Programı 2013 yılı 10. döneminde ise İmalat Mühendisliği Bölümü öğrencilerimizden Sinan Akbulut ve arkadaşları, Yrd. Doç. Dr. Celalettin Karadoğan danışmanlığında yürüttükleri "Tek Eksenli Test Cihazına Entegre Çift Eksenli Test Sisteminin Tasarımı ve İmalatı" konulu lisans bitirme projeleri ile 4000 TL destek almış, 2241-B proje yarışmasında "Üretim Süreç ve Teknolojileri" konusunda finale kalmışlardı.