Üniversitemizden 2 Adet 1001 ve 1 Adet 3501 Projesi
12.01.2015

Üniversitemiz Mekatronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Kutluk Bilge Arıkan'ın ve Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Yılser Devrim'in 2014 Eylül döneminde sunmuş oldukları 2 ayrı TÜBİTAK 1001 projesinin ve Fizik Grubu öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Filiz Korkmaz'ın yine 2014 Eylül döneminde sunmuş olduğu TÜBİTAK 3501 projesinin desteklenmesine karar verilmiştir.

 

Proje Yürütücüsü

Yrd. Doç. Dr. Kutluk Bilge Arıkan

Proje Adı

Ayna Nöronların İrdelenmesi ve Robotik Ayna Terapisi Sisteminin Geliştirilmesi

Proje Kapsamı

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesinden Doç. Dr. Murat Zinnuroğlu ve Doç. Dr. Bülent Cengiz ile birlikte yürütülecek olan projede felç sonrası bir elinde fonksiyon kaybı olan hastalarda ayna terapisini uygulayan robotik rehabilitasyon sisteminin terapi protokolleriyle birlikte tasarlanması ve ilk prototipinin üretilmesi amaçlanmıştır. Tedavi sürecindeki iyileşme mekanizmasının arka planında ayna nöronların mevcut olduğu düşünülmektedir. Robotik sistemdeki adaptif denetim yapılarında tanılanan/eğitilen modellerin, klinik ve elektrofizyolojik değerlendirmeler ile birlikte yorumlanması sonucunda sürece dair önemli bilgiler elde edilmesi hedeflenmektedir.

 

Proje Yürütücüsü

Yrd. Doç. Dr. Yılser Devrim

Proje Adı

Reformat Gazlar ile Çalışabilen Yüksek Sıcaklık Yakıt Hücresi ve Bileşenlerinin Tasarımı, Geliştirilmesi ve Mikro Kojenerasyon Uygulamasının incelenmesi

Proje Kapsamı

Proje kapsamında yüksek sıcalıkta polybenzimidazole membranlar ile çalışabilen "PEM Yakıt Hücresi Yığını" geliştirilecek ve güç üretimini yanı sıra  kojenerasyon uygulaması incelenecektir

 

Proje Yürütücüsü

Yrd. Doç. Dr. Filiz Korkmaz

Proje Adı

OmpG-16S ve OmpG-16SL Proteinlerinin Yapısal ve Fonksiyonel Niteliklerinin FTIR Spektroskopisi ile İncelenmesi

Proje Kapsamı

Gram-negatif bakterilerin dış hücre zarı proteini OmpG’nin mutantları olan OmpG-16S ve OmpG-16SL, potansiyel biyoteknolojik uygulamalar doğrultusunda gen mühendisliği teknikleri kullanılarak tasarlanmış ve üretilmiştir. Bu projede bu iki mutantın OmpG ile olan yapısal ve fonksiyonel benzerlilikleri ve farklılıkları kızılötesi spektroskopisi tekniği kullanılarak ortaya konulacak, sözkonusu uygulamalar açısından uygunlukları tartışılacaktır. 

 

Kendilerini ve ekibini ARGEDA-TTO olarak tebrik eder, süreç boyunca her konuda desteklerimizle yanlarında olduğumuzu tekrarlamak isteriz.