Yüksel Kompozit İşbirliği Ziyareti
22.01.2015

Yüksel Kompozit Teknolojileri AŞ'nin ileri kompozit tasarım ve üretimini gerçekleştirdiği Başkent Organize Sanayi Bölgesinde kurulu olan tesisine 22 Ocak 2015 tarihinde ziyarette bulunduk. Olası işbirliklerinin tespit edilmesi amacıyla gerçekleşen ziyarete Üniversitemizden Provost Prof. Dr. Hasan Akay ve ARGEDA-TTO'yu temsilen Kerem Çevik katıldı. ODTÜ Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü Öğretim üyelerinden Prof. Dr. Nafız Alemdaroğlu, Yüksel Kompozit'ten Genel Müdür Çetin Akyürek ve İş Geliştirme ve Programlar Direktörü Dr. Selçuk Ardıç'ın katıldığı toplantıda Üniversitemiz ve firmanın araştırma alanları hakkında konuşulmuş, üniversite-sanayi işbirliği kapsamında yapılabilecekler görüşülmüştür. Üniversitemiz öğrencilerinin Yüksel Kompozit'te staj olanaklarına da değinilen toplantıda Üniversitemizde yürütülmekte olan Sanayi Destekli Lisans Araştırma Projeleri Programı hakkında bilgilendirme sağlanmış ve Yüksel Kompozit projelerde yer almaya olumlu bakmıştır.

Toplantıyı takiben tesis gezilerek, firmanın faaliyet alanları hakkında detaylı bilgi alınmıştır. Üniversitemizde, öğretim üyelerimizin de katılımıyla bir tarama-bilgilendirme toplantısı düzenlenmesi kararı alınarak ziyaret sonlandırılmıştır.