TRIZ Eğitimi Tamamlandı
18.06.2015

"Yaratıcı Problem Çözme Teorisi" olarak tanımlanan TRIZ ile ilgili eğitim Türkiye'de ilk kez bir üniversitede,  Atılım Üniversitesi'nde 15-17 Haziran 2015 tarihleri arasında ARGEDA-TTO tarafından düzenlendi. Samsung, Siemens, Motorola, Renault, Intel ve daha birçok büyük firmanın kullandığı TRIZ'den etkin bir şekilde nasıl faydalanılabileceğinin detaylarının anlatıldığı eğitimde, TRIZ ile çözülmüş olan problemlere de değinildi ve TRIZ ile ilgili makaleler incelendi. 

TRIZ'in temel araçları olarak nitelendirilen 11 aracın her biri üzerinde ayrı ayrı çalışıldı ve uygulamalı örnekler yapıldı. Alıştırma amaçlı basit, standart problemlere çözüm üretildiği gibi katılımcıların mevcut problemleri için de TRIZ ile çözümler üretildi. Eğitimde patentlerin güçlendirilmesi, daha güçlü patentler elde edilmesi ve mevcut patentler ihlal edilmeden yeni başvuruların yapılabilmesi için izlenmesi gereken yol hakkında da bilgilendirme sağlandı. 

Eğitime katılanlar arasında bir çalıştırma grubu oluşturularak, mevcut problemlerin birlikte çözülmesi ve TRIZ yönteminin daha etkin kullanılması amaçlandı. 

Eğitim sertifika töreni ile son buldu.