Steve Jobs
Yabancı Diller Bölümü Steve Jobs’un 2012 Bahar dönemi Müfredatına a ve Öğretime Başarıyla Dahil Edildiğini Bildirir.

“Zamanınız kısıtlı, o yüzden olmadığınız birinin hayatını yaşayarak onu boşa harcamayın. Dogmalara kapılmayın; başka insanların düşüncelerinin sonuçlarıyla yaşamaktır bu. Başkalarının fikirlerinin sizin iç sesinizi bastırmasına izin vermeyin. En önemlisi ise kalbinizin ve sezgilerinizin peşinden gidecek cesareti gösterin. Gerçekte ne olmak istediğinizi onlar bir şekilde bilir. Diğer her şey ikinci sırada gelir,” diyordu Steve Jobs, 2005 yılında Standford Üniversitesi diploma töreninde yaptığı konuşmasında insanın hayatında bir fark yaratma ihtiyacından bahsederken. Hayatımızda bir fark yaratmak kolay mıdır? Bunu nasıl yapabiliriz? Gerçekten buna değer mi? Ya gerçekten ne olmak istediğimi bilmiyorsam? Bu sorular ve çok daha fazlası tartışılabilir bir üniversite olarak tartışmayı ve fikirlerin paylaşımını teşvik edecek huzurlu ve yapıcı bir ortam sunuyoruz.

2012 bahar döneminde başlatılan Bir Kitap Bir Konu programı, öğrenciler, akademisyenler ve personel arasında kampus çapında bir tartışma ve paylaşım ortamı sağlayan bir uygulamadır. Bu yıl seçilen kitap Walter Isaacson tarafından yazılan Steve Jobs’un biyografisidir. Yabancı Diller Bölümü, programın beklenen sonuçları doğrultusunda çeşitli etkinlikler planlamış ve bu etkinliklerin müfredata başarılı bir şekilde dahil edilmesini gerçekleştirmiştir. Söz konusu etkinliklerin potansiyel yararları arasında öğrencileri Steve Jobs’un hayatını ve verdiği mesajları tartışmaya; Steve Jobs’un başarılarına ve kendini gerçekleştirme sürecine özellikle vurgu yaparak genç girişimcilerin tipik özelliklerini, alışkanlıklarını ve değerlerini araştırmaya teşvik etmek ve en önemlisi herkes için baskının olmadığı, yapıcı bir tartışma ortamı geliştirmek sayılabilir.

Walter Isaacson’un yazdığı Steve Jobs biyografisini okumanızı ısrarla öneriyoruz. Bir fark yaratın, geleceğinizi değiştirin. Gelecek parlaktır, gelecek sizindir.

İclal Şahin