Dördüncü Sınıf Öğrencileri için İngilizce Düzey Saptama Sınavına Davet
30.03.2011

Değerli Atılım Üniversitesi dördüncü sınıf öğrencisi,
 
Üniversite hayatınızın dördüncü yılına gelmiş olmanızdan dolayı sizi kutluyor, planladığınız gibi başarıyla mezun olmanızı diliyoruz. Son yıllarda siz öğrencilerimize ve üniversitemize geri bildirim vermek amacıyla Atılım Üniversitesi dördüncü sınıfta okuyan ve mezun olma durumundaki öğrencilerin İngilizce düzeyini saptamak üzere bir sınav yapılmaktadır. Bu sınavın bir amacı da sizi mezun olduktan sonra alacağınız, işe girme veya mezuniyet sonrası çalışmalarınız için, sınavlara hazırlamaktır.
 
Bu değerlendirme, Avrupa Birliği Dil kriterleri çerçevesinde hazırlanmış ve denenmiş bir dış ölçütle yapılması daha nesnel bir sonuç verme olasılığı göz önünde bulundurularak tercih edilmiştir.
 
Yapılan araştırmalar sonucunda Longman English Interactive (LEI) düzey saptama sınavının ugulanmasına karar verilmiştir. Bu sınavın ücreti  bize başvuran ilk 100 öğrenci için üniversitemiz tarafından karşılanacaktır. Talebin daha fazla olması durumunda öğrenciler sınav ücretini ödeyip sınava katılabileceklerdir.
 
Bu sınav ağırlıklı olarak kelime bilgisi, dinleme, okuma ve dilbilgisi kurallarını yoklamaktadır. Sınavla ilgili daha detaylı bilgi, tarihini sizlere mail yolu aracılığı ile bildireceğimiz bilgilendirme toplantılarında verilecektir.
 
Sınavın değerlendirilmesi sonunda sizlere AB Dil kriterleri çerçevesinde düzeyinizi gösterecek bir katılım sertifikası verilecektir.
 
Kullanılacak online sınav 17-20 Nisan tarihleri arasında randevu usulü Atılım Üniversitesi Mühendislik Fakültesi labaratorlarında gerçekleştirilecektir. Ücretsiz sınav sayısı sınırlı olduğundan sınava katılım durumunuzu en geç 9 Nisan 2012 Pazartesi gününe kadar cananaydin@atilim.edu.tr  adresine bildirmeniz ve sınav gün ve saatinizi belirlemek için Yabancı Diller Bölüm Başkan Yardımcısı Mine Bellikli  (mbellikli@atilim.edu.tr) ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.
 
Başarılarınız bizi gururlandıracaktır.
 
                                                                                                                                                                                                                                           Feride GÜVEN
Yabancı Diller Bölüm Başkanı