1K1K Kapsamında Konferans :1984George Orwell

Yabancı Diller Bölümü (YDB ) tarfından  1K1K kapsamında 27.11.2013, tarihinde  saat 14:30-16:00 arasında Üniversitemiz Kemal Zaim Sunel konferans salonunda  bir konferans düzenlenmiştir. Konuşmacı  Amerikan Elçiliğinden  Rachel Gader-Shafran olmuştur.

 

Bu konferans, Eğitim Teknolojileri ve Pedagojisi Ofisi (ETPO) tarafından organize edilen Atılım'da 3. Bir Kitap - Bir Konu etkinliklerini başlatmak amacıyla  hazırlanmıştır.

 

Atılım Üniversitesinde 2012 yılı bahar döneminde ‘Bir Kitap-Bir Konu’ ortak okuma etkinliği başlatılmıştır.  Bu etkinlik, özel olarak seçilmiş bir kitabın tüm kampüs mensupları tarafından okunması ve paylaşımına dayanan bir uygulamadır.

 

Amaç, aynı kitabı okumaya dayalı ortak bir kültür, ortak tartışma zemini oluşturmak, öğrencilerin çeşitli etkinliklere katılarak birbirini tanımasını ve sosyalleşmelerini sağlamak, ekip çalışması ve işbirliğini teşvik etmek, farklılıklara hoşgörü göstermeyi öğretici bir entelektüel ortam yaratmaktır.

 

Bu yılın Kitabı George Orwel in ‘1984’ adlı kitabı ,ve tartışma konusu ‘kitapta bahsedilen kontrol mekanizmaları  günümüzde  boyutta gerçekleşti? sorusudur.

 

Konferans  George Orwel'in "1984" adlı romanıyla ilgili okuma öncesi beyin fırtınası şeklinde sürmüştür. Öğrencilerde kitabı okumaya yönelik merak uyandırmak amacıyla kişisel özgürlüklerden, kişisel alan paylaşımı, güvenliği, sorumluluklar, kurallar, sosyal medya kullanımından  bahsedilmiştir. Kitabı okumdan önce öğrencilere doldurulacak bir form dağıtılmış, ve bu günün tarihi ile saklanması ve kitap okunduktan sonra tekrar doldurulması, aradaki olası farklar konusunda düşünmeleri önerilmiştir. 

 

Yabancı Diller bölümü bü tür etkinliklere çok önem vermekte ve bunları birer alternatif öğrenme öğretme durumu-ortamı  olarak almaktadır. Tüm üniversite öğrencilerine ve mensuplarına açık olan konferansa daha çok ingilizce dersi olan öğrenciler ders saatlerinde hocaları ile birlikte katılmışlardır.

 

Bu konferanstan sonra öğrenciler kitaplarını alacak ve düzeylerine göre etkinliklere yönlendirilerek ders dışı etkinlik olarak çalışmalarını sürdüreceklerdir. Bahar döneminde de bu çalışmalrın sonucunda yapılan etkinliklerın paylaşılması planlanmaktedır. Aşağıda konuşmacı ile ilgili bilgi bulunmaktadır.

Konuşmacı:

Rachel Gader-Shafran , deneyimli ingilizce hocası ve öğretmen eğitmeni dir.   Şu anda ABD Buyukelcilik tarafindan Ankara Barosu Ingilizce programinda calismak uzere 1 yilliğina Türkiyede getirtilmiştir.  

Kendisi  American University, Washington College of Law, Kamu Yönetimi ve Hukuk Bölümü’nden mezun,  Aynı zamanda UCLA’de Uygulamalı Dilbilim alanında yüksek lisans ve UCSB’de Siyaset Bilimi alanında lisans eğitimini tamamlamıştır.

Uygulamalı Dilbilim alanında da UCLA, Georgetown University, The George Washington University gibi eğitim kurumlarında dersler vermiş ve Japonya’daki Nippon çelik firmasında çeşitli programların yöneticiliğini üstlenmiştir. Bu alanda çok sayıda yayını da bulunmaktadır

Bu konuda bize destek olan Amerikan Elçiliği İngilizce Eğitim Ateşeliğine teşekkür ederiz.

 

 

 

 

----