Üniversite Birincimizi Tebrik Ediyoruz
26.07.2022

2022 yılında beş yıllık STAR Akreditasyonu alan Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümünden, 4.0 tam puanla Rana Özdemir Atılım Üniversitesi 2021-2022 öğretim dönemi üniversitesi birincisi olmuştur. Mezunumuzun yolu açık olsun. 

 

Rana Özdemir'in mezuniyet konuşması ise aşağıdaki gibidir;

Bugün okulumu birincilikle bitirmenin gurununu yaşıyorum.

Bölümümüzün STAR tarafından akredite edildiği yıl, aynı zamanda bir üniversite birincisi de çıkarması beni ayrıca gururlandırıyor.

Bizlere akademik, sektörel bilgi ve birikimlerini aktaran, kariyer yolumuzda bizlere ışık tutan, Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölüm başkanımıza ve değerli bölüm hocalarımıza bizlere daima yol gösterdiği ve yardımlarını esirgemediği için çok teşekkür ederim.

Bu başarımı, bölüm hocalarımın bizlere attığı temelin çok sağlam olmasından dolayı elde ettiğimi ve  başta ailem olmak üzere her zaman yanımda olan ve destek olan hocalarım ve sevdiklerimin olduğunu düşünmekteyim. Ayrıyeten, elde ettiğim başarının sadece harf notları ve ders çalışmaktan ibaret olmadığını, okul hayatında cebimi doldurduğum deneyimlerle de başarının var olduğunu düşünmekteyim. Okulumuzun bizlere sunduğu olanaklardan ve ayrıcalıklar sayesinde 4 senelik eğitim hayatıma topluluk başkanlığından, ortak eğitime, kariyer elçiliğinden bölüm temsilciliğine birçok şey sığdırma şansı elde ettim.

Günümüzde insan kaynakları ve işe alım yetkililerinin eğitim hayatında öğrencilerin ve adayların özgeçmişlerinde ne kadar başarılı olduğu veya ortalamasına baktığı gibi bu süre zarfında spor ve kültürel aktivitelere olan katılımına, yaptığı stajlar ve tecrübelerine ve yardım kuruluşları ve diğer kuruluşlardaki gönüllü deneyimlerin olup olmadığına da baktığını düşünmekteyim. Ben de bölümümüzün bizlere sunduğu ortak eğitim olanağı sayesinde 7 ay boyunca staj yaparak staj yaptığım firmamda istihdam edilme fırsatı yakaladım.