Öğrencilerimizin HES Kodu Alması Hakkında Duyuru
25.09.2020

Sevgili öğrencilerimiz,

Bildiğiniz gibi 1 Ekimde ders kayıtlarına, 5 Ekimde de derslerimize başlıyoruz. Hepinize şimdiden başarılı bir eğitim öğretim yılı dileriz. Mart ayından beri içinde bulunduğumuz pandemi döneminde hepimizin sağlığı için aldığımız tedbirler daha da arttırılarak Üniversitemizde gerekli her önlem alınmış durumdadır. Bunlardan biri de her çalışanımızın ve öğrencimizin Süresiz HES Kodu alması ve bu kodu Atılım Üniversitesi Bilgi Sistemine (ATACS)  girmesi zorunluluğudur. HES Kodları Sağlık Bakanlığı Bilgi sisteminden her gün tarafımızca sorgulanacaktır. Riskli HES kodlu çalışan, hoca ve öğrenci, HES kodu risksiz hale gelene kadar okula giremeyecektir.

Bu durumda olup evde karantinada olan öğrencilerimiz, ders programlarında UZAKTAN kodlu dersleri online, HİBRİT kodlu dersleri ise istedikleri zaman buluttan takip edebileceklerdir. Bu gerekçeyle ÖRGÜN kodlu derslere giremeyen öğrenciler devamsız sayılmayacak ve dönem sonunda telafileri sağlanacaktır.

Bu nedenle 1 Ekim 2020 gününe kadar Süresiz HES Kodu almanızı ve aşağıda verilenleri takip ederek Atılım Üniversitesi Bilgi Sistemine girmenizi belirtir, hepinize sağlıklı günler dileriz.

Sevgilerimle, 
Prof.Dr.H.Yılmaz KAPTAN
Rektör Yardımcısı


 

HES KODU NEDİR? : https://hayatevesigar.saglik.gov.tr/hes.html

HES KODU ATACS GİRİŞ ADRESİ : https://atacs.atilim.edu.tr adresinden kendinize ait giriş yöntemiyle ATACS’a giriş yapabilirsiniz.

 

 

Öğrencilerimiz “ÖĞRENCİ” başlıklarını kullanabilirler. Öğrencilerimizden gelen geri bildirimlere göre şu konuda geri bildirim yapılması gerekmektedir; Sadece YKS ya da DGS ile ilk defa kayıt yaptıracak olanlar “Yeni Kazanan Kayıt Yaptıracaklar Öğrenciler” başlığını kullanırlar. Öğrencilik hakkı kazandıktan sonra bu menü sizin için devre dışı kalır, sadece “Öğrenci” ilişimi ile sisteme giriş yapmanız yeterli olacaktır.

 

ATACS’a doğru kullanıcı adı ve şifre girildikten sonra sistem sizi direkt “HES Kodu Bilgisi” ekranına yönlendirecektir.

 

Bu ekranda SÜRESİZ olarak alacağınız ve eğitim-öğretim hayatı boyunca hiçbir zaman silmeyeceğiniz şahsınıza ait üreteceğiniz HES Kodunu veri girişini yaparak ve “Kaydet” tuşuna basarak kayıt altına alınmasını sağlayabilirsiniz.

HES Kodu bilgisini yanlış girdiyseniz ya da yanlışlıkla sildiyseniz güncel HES kodunu tekrar girmek durumunda olduğunuzda “Profilim ve Hesabım” menüsü altında yer alan “HES Kodu Bilgisi” ilişimine tıklayarak tekrar ilgili ekrana ulaşıp doğru veri paylaşımında bulunabilirsiniz.

 

Şifresini unutanlar için ikincil e-posta adreslerinin tanımlanmış olması ve “Şifremi Unuttum” ilişimi ile yenisini temin edebilirsiniz. Eğer ikincil e-posta adresiniz sistemimizde kayıtlı değilse “Öğrenci İşleri Direktörlüğü”ne ulaşarak kayıt altına alınmasını sağladıktan sonra “Şifremi Unuttum” ilişimini kullanmayı tekrar deneyiniz!