Üniversitemizin Yeni Web Sayfası Hizmete Açıldı
15.05.2018

14 Mayıs 2018 tarihi itibariyle, yeni web sayfamız kullanıma açıldı. Üniversitemizin yeni web sayfasının tasarım ve yazılımı, kullanım kolaylığı, özgünlük ve teknolojik yeniliklere uygunluk ölçütleri temel alınarak oluşturuldu.

Hazırlık aşamasında, öncelikle web sayfasının kullanıcı dostu olması konusu üzerine odaklanıldı. Web sayfasının alt yapısının (CMS) kullanıcı dostu olarak kurgulandı ve bu durum, onu yönetilmesi çok kolay bir hale getirdi. Tüm sayfaların tek bir çatı altına taşınmasıyla, eski web sayfasının temel yapısında bulunan sub-domain mantığı, kullanıcıların her istediklerine çok daha rahat bir şekilde erişebilecekleri bir yapıya dönüştürüldü.  Böylelikle, kullanıcının yeni bir browser sekmesi açmaya gerek duymadan ve ana yapıdan kopmadan web sayfasında aradığına kolayca ulaşabilmesine olanak sağlayan bir yapı oluşturuldu.

Bu yapı oluşturulurken, Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen üniversitelerinin web sayfaları derinlemesine araştırıldı. Yapılan detaylı araştırmalarla, bu üniversitelerin kullandıkları içerik konuları ve tasarımlarında dikkat ettikleri hususlar incelenerek, hiçbir üniversiteden bir kopya içerik alınmaksızın, genel mantığa uygun olan özgün bir tasarım ve yazılım yapısının oluşturulması sağlandı. Bu kapsamda web sayfasının genel tasarımı, tamamen Üniversitemizin ruhuna ve karakterine özel olarak kurgulandı.

Çağın tüm gereksinimlerine tam anlamıyla ayak uyduran yeni web sayfasının tasarımı yapılırken ve yazılımı kodlanırken teknolojinin gereklerine uygun en yeni trendler göz önünde bulunduruldu. Günümüzde web sayfası ziyaretlerinin %60’lık bir kısmının mobil cihazlardan geldiği göz önünde bulundurularak, web sayfası alt yapısı mobil cihazlara, web browserlarına ve tabletlere uygun olarak oluşturuldu. Responsive bir yapıda olan web sayfamız, tüm bilgisayar tiplerine ve cihazlara uygun olarak görüntülendirilebiliyor.

Bunun yanı sıra, yeni web sayfasının tasarım ve yazılım altyapısı, teknolojide gerçekleşmesi muhtemel olan tüm ilerlemelerin ileride sisteme kolay entegre edilmesi açısından güncellenmeye uygun olarak oluşturuldu. Web sayfası oluşturulurken tüm materyaller ve alt yapı unsurları Google standartlarına uygun olarak düzenlendi. Bu durum, Google SEO ve sıralamamız için önemli bir durum teşkil ediyor. Nitekim web sayfasının yeni kurgusu sonrası, Google Index sorunları ortadan kalktı ve sayfamız SEO açısından tam performansla çalışacak yapıya getirildi. Belirli anahtar kelimelerle yapılan aramalarda, Üniversitemizin Google sıralamalarında kısa sürede önemli bir yükselme gözlendi.