TOEFL Merkezimiz Yenilendi
08.06.2018

Üniversitemizin 2008 yılından beri hizmet vermekte olan TOEFL merkezi, yeni Yabancı Diller Yüksekokulu binasının açılmasıyla birlikte, hizmete yeni binada devam etmeye başladı. Yenilenen TOEFL merkezimiz, artık çok daha geniş mimari ve teknolojik imkânlara sahip. Üniversitemizin TOEFL merkezi, TOEFL’ı gerçekleştiren Amerika kaynaklı bir firma olan ETS’nin istediği tüm standartları fazlasıyla karşılıyor.

 

Yenilenen TOEFL Merkezimizin Özellikleri ve İmkânları

Üniversitemiz TOEFL merkezi, Türkiye’deki en bu konuda en donanımlı laboratuvarlara ve imkânlara sahip merkezlerden biri olma özelliğini taşıyor. TOEFL merkezimizin sahip olduğu imkânları, aşağıdaki konu başlıkları altında inceleyebilirsiniz.

1.    Sınav Salonlarımız

TOEFL merkezimiz, biri 56, diğeri 26 oturma kapasitesine sahip A ve B isimli iki adet geniş ve güçlü bir yalıtım sistemine sahip laboratuvarıyla, özel şifre kilitli 120 adet şahsi eşya dolabıyla, bekleme salonu ve merkeze ait tuvaletleri ile güvenli ve rahat bir sınav deneyimi için özel olarak tasarlandı. Toplamda 82 adayın aynı anda sınava girebildiği bir imkâna sahip merkezimiz, şu anda Ankara’da en fazla sayıda aday alabilen sınav merkezi olma özelliğini taşıyor. 
Salonlarımız, adayların sınavda kendilerini ferah hissetmeleri için inşa edilen 5 metre yüksekliğinde tavana, klima ve merkezi ısınma sistemine sahip. Bunların yanı sıra, salonlarımızda bulunan yüksek pencereler ve stor perdeler sayesinde, istenildiğinde aydınlık, gerektiğinde ise loş bir ortam sağlanabiliyor. 
TOEFL sınavında özellikle “speaking” yani “konuşma becerisi” kısmında, izolasyon önemli bir faktör. Yan tarafta sınava giren bir adayın sesini duymak, konsantrasyonun azalmasına sebep olduğu için, sınavda sessizlik önemli bir yer teşkil ediyor. Bu noktada, merkezimizin duvar ve kabin izolasyonlarının yüksek standartta yapılmış olması ön plana çıkıyor. 

2.    Merkezimizin Konumu

Sınav için sessizlik önemli olduğundan dolayı, müstakil olarak tasarlanmış merkezimizin konumu, binanın alt girişinde bulunuyor. TOEFL Merkezi, yeni Yabancı Diller Yüksekokul binamızın giriş katının yarısına konumlanıyor. Merkezimizin karşısında geniş bir Food Court (içinde restoran, fast food ve cafe yer alan) yer alıyor.
Merkezimiz, kampüsün dış kısmına doğru- trafiğin ve gürültünün olmadığı bir alanda bulunuyor. Araç ile gelenler adaylar için, araçlarını rahatlıkla park edebilecekleri, merkeze ait geniş bir otopark mevcut. 

3.    Dolap Sistemi ve Güvenlik

TOEFL sınavlarında adayın kişisel eşyalarını sınav salonuna getirmesi yasak olduğundan dolayı, sınav merkezimizin girişinde özel şifreli dolaplar bulunuyor. Şifre sistemi sayesinde anahtara da ihtiyaç duymayan adaylarımız, eşyalarını dolaba yerleştirerek ve şifrelerini girip dolabı kilitleyerek, eşyaların güvenliği konusunda hiçbir kaygı duymadan sınava başlayabiliyorlar. Sınav esnasında da bir güvenlik elemanımız dolap alanında hazır bulunuyor. 

4.    Teknik Donanım Özellikleri

Laboratuvarlarımızda bulunan kabinlerde 22 inç ekranlı yeni monitörler ve ekran arkası monte 8 GB ram hızına sahip yeni model PC’ler ile özel (ETS onaylı) mikrofonlu kulaklıklar mevcut. Diğer birçok TOEFL merkezinde bilgisayar ekranları tam olarak standartlara uymadığı için, sınava giren adaylar aksaklılar yaşayabiliyorlar. Sınav merkezimiz teknik donanım anlamında da tüm standartlara uyuyor. Bunların yanı sıra, merkezimizde kesintisiz elektrik ve internet bağlantısı bulunuyor.

5.    Yiyecek- İçecek İhtiyaçları

TOEFL merkezimizin karşısında bulunan food-court, sınav günleri açık bulunduruluyor ve adaylara dinlenme ve yiyecek-içecek hizmeti veriliyor. Adaylar, oldukça geniş bir alan kaplayan bu ‘food-court’tan, çay-kahve, meşrubat, tost, poğaça, bisküvi gibi her türlü ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar.

 

TOEFL Hakkında: TOEFL Nedir? Bu Sınava Girmek Neden Önemlidir?

TOEFL, İngilizce konuşma, dinleme, yazma ve okuma becerisini ölçmeye yarayan ve dünya çağında geçerliliği olan bir sınavdır. Amerika kaynaklı bir firma olan ETS tarafından yapılan TOEFL’a, farklı amaçlarla dünya çapında 130 ülkede yaklaşık 30 milyon kişi girmektedir. Adayların TOEFL’a girme sebebi, yükseköğretimde, vize başvurularında veya iş başvurularında İngilizce yeterliliğini kanıtlamak şeklinde değişkenlik göstermektedir.
Adaylar, sınava ets.org üzerinden başvurarak ve sınava girmek istedikleri tarihi ve merkezi seçerek müracaat edebilmektedir. Sınav süresi yaklaşık 4 saattir, aralarla birlikte 4,5 saate kadar ulaşabilmektedir. Değerlendirme ve puanlama ETS tarafından yapılmaktadır.

 

TOEFL Merkezimiz ile ilgili İHA haberini okumak için tıklayınız.

TOEFL Merkezimizin tanıtım videosunu izlemek için tıklayınız.

TOEFL IBT Sınavına başvuru yapmak için tıklayınız.