THE 2018 Dünya Sıralamasında Vakıf Üniversiteleri Arasında İlk 4'teyiz
27.09.2018

İngiliz sıralama kuruluşu TES Global’in hazırladığı Times Higher Education (THE) Dünya Üniversiteler sıralaması (WUR) sonuçları Dünya Akademik zirvesinin yapıldığı Singapur’da açıklanmıştır.

Dünyada geçtiğimiz yıl da birinci olan Oxford Üniversitesinin bu yıl da birinciliği kaptırmadığı görülmektedir. Aşağıda Dünyada ilk 10 üniversitenin son iki  yıl ile karşılaştırması görülmektedir.

Geçtiğimiz yıl ülkemizden 16 üniversite ilk 1000 içinde yer alırken bu yıl sadece 12 üniversite yer almıştır. İlk 500’de geçtiğimiz yıl Türkiye’den 4 üniversite kendisine yer bulmuşken bu yıl sadece 2 üniversite sıralamada ilk 500’e girebilmiştir.

Atılım Üniversitesi bu yıl 801-1.000 içinde yer almış ve ilk 1.000’de yer alan dört Türk vakıf üniversitesinden biri olmuştur. Aşağıda Türk üniversitelerinin THE Dünya sıralamasındaki gelişimi görülebilir.