Yabancı Diller Yüksekokulumuz Pearson Assured Tarafından Akredite Edildi
24.10.2018

Yabancı Diller Yüksekokulumuz, 10 Ekim 2018 tarihinden başlamak üzere 1 yıl süreyle Pearson Assured tarafından akredite edilmiştir.

Pearson Assured, dünyanın en büyük eğitim çözümleri şirketi Pearson tarafından geliştirilen, uluslararası tanınırlığa sahip kalite güvencesi ve akreditasyon sistemidir. Bu akreditasyona sahip eğitim kurumlarının öğrencileri, uluslararası düzeyde tanınırlığa sahip “Pearson Assured Sertifikası” almaya hak kazanırlar. Yaklaşık 100 ülkede eğitim çözümleri alanında faaliyet gösteren Pearson tarafından sağlanan kalite güvencesi ve akreditasyon hizmeti, gelişen dünya standartlarına göre geliştirilmekte ve uluslararası düzeyde kabul görmektedir.

Pearson Assured Sertifikası’nı kimler alabilir?

Pearson Assured tarafından yürütülen kurumsal akreditasyon sürecini tamamlamış üniversitelerin akredite edilen programlarını başarı ile tamamlamış öğrenciler uluslararası tanınırlığı olan 'Pearson Assured Akreditasyon Sertifikası' alabilme hakkına sahiptirler. Sertifika süreci başvuru, onay, İngiltere’de basım ve teslimat aşamalarından oluşan 4 haftalık bir süreyi kapsar.

Pearson Assured neden önemlidir?

Öğrenciler, başarıyla bitirdikleri programın “Pearson Assured” tarafından akredite edilmiş, dolayısıyla da kalite güvencesi sağlanmış bir program olduğunu gösteren bir sertifika almaya hak kazanacaklardır.

Söz konusu sertifika, öğrencilerin elde ettikleri yeterliliklerin akademik ve mesleki olarak daha büyük bir geçerliliğe sahip olmasına yardımcı olacaktır.

Pearson, dünya çapında 1000’den fazla kurum ile birlikte çalışmaktadır. Özellikle İngiltere’de, ABD’de, Avrupa’da ve Orta Doğu’da birçok kurum ve kuruluş ile çalışmalar yürütmektedir.

Sertifika alan öğrenciler bu belgeyle bahsedilen bölgelerdeki okul kabulleri, iş başvuruları ve kariyerlerine devam etmelerinde önemli bir destek elde edecektir.