Dr. Öğr. Üyesi Enver Güler’in Çoklu İşbirliği Projesi TÜBİTAK EIG CONCERT-Japan kapsamında desteklendi.
19.11.2018

Kimya Mühendisliği ve Uygulamalı Kimya Bölümü öğretim üyesi Dr. Enver Güler’in “Üstün Fonksiyonellik: Membran Bazlı Süreçlerde Kompozit/Karışık Matris Yapıda Gözenekli Malzemeler” başlıklı projesi, Japonya ile Avrupa ülkeleri arasında araştırma ve teknoloji geliştirme faaliyetlerinin koordinasyonunu hedefleyen bağımsız bir platform olan EIG CONCERT-Japan çerçevesinde desteklenmeye layık görüldü.

Temel araştırma alanı membran teknolojileri olan Dr. Enver Güler, Hollanda’da bulunan Twente Üniversitesinde doktorasını tamamladıktan sonra TÜBİTAK 2232 Yurda Dönüş Araştırma burs programı kapsamında Türkiye’ye dönmüş, doktora sonrası çalışmalarından sonra 2016 yılında Atılım Üniversitesinde göreve başlamıştır.

 

Proje Hakkında

EIG CONCERT-JAPAN Ortak Çağrı kapsamında “Fonsiyonel Gözenekli Malzemeler” alanında Japonya, Türkiye, İspanya ve Polonya’dan araştırma fon kuruluşları katılmaktadır. Sözkonusu proje kapsamında gözenekli malzemelerin membran yapısına katılması sağlanacak, üstün fonksiyonelli yapılar elde edilecektir. Üretilen membran yapılarının yenilenebilir enerji eldesinde kullanılması hedeflenmiştir. Proje, Türkiye’den Hacettepe ve Ege Üniversitelerinin Kimya Mühendisliği Bölümlerinin de araştırma destekleriyle yürüyecektir. Bu uluslararası ve ulusal ilişkiler neticesinde eldeki bilgi, beceri ve tecrübenin paylaşımı mümkün olabilecek; üniversite ve ülke bilimi tanıtımı sağlanabilecektir.