Köy Enstitüleri ve Eğitimde Yeni Araştırmalar Konulu Uluslararası Kongre ve Etkinlik
10.05.2019

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi öğrencilerimizden; Ece Dinç, Barış Koçyiğit ve Merter Acar Zinkçi, 2-3 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen 4'üncü International Rating Academy Congress Village Institutions and New Searches In Education Kongresi'ne Mimarlık Bölümü hocalarımızdan Doç. Dr. Filiz Bal Koçyiğit ve Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü hocalarımızdan Dr. Öğr. Üyesi Cihan Turhan danışmanlığında katılmışlardır. Kongrede; 3 başlık altında sunum yapılmıştır.

1. Köy Enstitüleri'ndeki Enerji Tüketimini Düşürmek İçin Bio-Gaz Kaynaklarının Kullanımı; Hasanoğlan Köy Enstitüsü Örnek Çalışması

2. Köy Enstitüleri'nde Yenilenebilir Enerji Kaynaklarını Kullanarak Yaklaşık-Sıfır Enerjili Bina Uygulaması

3. Köy Enstitülerinin Güçlendirilmesi İçin Örnek Bir Enerji-Etkin Laboratuvar Modellemesi.

Öğrenciler ayrıca diğer sunumları da izleyerek Köy Enstitüleri ve mimari yapıları hakkında fikir edindiler ve uygulamalarını gördüler. Çanakkale Deniz Müzesi, Nusret Mayın Gemisi ve ASSOS’da incelemeler yaptılar. ASSOS’taki antik tapınakları mimari açıdan incelediler. Ayrıca, ASSOS’da bulunan tarihi bir camide iç mekan akustiği ile ilgili ölçümler yaptılar.