Sivil Havacılıktaki Yetkinliğimiz SHY 147 Belgesi İle Tescillendi
14.06.2019

Üniversitemiz, 4 yıllık Sivil Havcılık Yüksek Okulu Uçak Gövde - Motor Bakımı ile Uçak Elektrik-Elektronik Bölümlerimiz için SHY-147 yetkisini aldı. 

ATILIM ÜNİVERSİTESİ bu yetkiye sahip olan çok az sayıdaki kuruluşlar arasında bu eğitimleri İngilizce veren tek üniversitedir

SHY-147 belgesi Onaylı Hava Aracı Bakım Eğitim Kuruluşu belgesi anlamına gelmektedir.  Bu belgeye sahip olan eğitim kuruluşunun vermiş olduğu eğitimler, ülkemiz Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün denetiminden geçmiş ve verilen eğitimin kalitesi de bu kuruluş tarafından onaylanmış, AKREDİTE OLMUŞ demektir.

SHY-147 belgesi, sahip  olduğu kuruma ve bu kurumdan mezun olacak teknisyenlere çok önemli ayrıcalıklar kazandırmaktadır.  Bu ayrıcalıklardan en önemlisi de  belirlenen  “temel deneyim” süresinin kısaltılmasıdır. Türbin Motorlu uçaklarda (sertifika tipi B1.1 için) bu süre 5 yıldan 2 yıla inmiştir. Aynı şekilde Uçak Elektrik ve Elektronik (B2 sertifikası) için de bu süre benzer şekilde 5 yıldan 2 yıla inmektedir. Piston Motorlu Uçakların Gövde Motor Bakımı Bölümü mezunu  için  (B1.2 lisansı) bu  sürenin kısaltılması ise 3 yıldan 1 yıla inmektedir.

Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.