SHYO, Eğitimde İlk Olmaya Devam Ediyor
22.12.2020

Dünyada sayılı üniversite tarafından kullanılmakta olan ve Sivil Havacılık Yüksekokulumuz tarafından öğrencilerimizin kullanımına sunulan Akademi için Airbus Yetkinlik Eğitimi Projesi ile uçakların bakım ve tamiriyle ilgili eğitimler, uçağın içine girilmeden bile gerçekleştirilebilecek. AIRBUS tarafından hazırlanan eğitim uygulaması, ülkemizde benzer eğitimi veren kurumlar arasında ilk kez Atılım Üniversitesinde kullanılmaya başlanacak.  

Eğitim uygulamasında, uçak modellerindeki tüm parçaların 3 boyutlu görselleri yer alıyor. Bu şekilde öğrenciler en küçük parçasına kadar uçağı oluşturan tüm bileşenleri zaman ve mekândan bağımsız olarak görme ve öğrenme şansı yakalıyor.

Sistemde kullanılan yazılımda yer alan uçak modelleri, gerçek uçak modellerinin aynısı olduğundan mezun olmadan önce öğrencilerimiz AIRBUS tarafından kullanılan güncel modeller konusunda da yeterli bilgi ve donanıma sahip olabilecek.  Airbus-320 ve Airbus-350 uçaklarının bakımları için firma tarafından da kullanılan bu yazılım ile öğrencilerimizin teknik eğitimlerinde çığır açacak bir yenilik önümüzdeki dönem kullanıma sunulmuş olacak.

SHYO Müdürümüz Prof. Dr. Nafiz Alemdaroğlu’nun konuyla ilgili İHA röportajına şu adresten ulaşılabilmektedir.