Atılım Racing’in TÜBİTAK Efficiency Challenge Başarısı
02.05.2023

TÜBİTAK Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışlarında Mühendislik Fakültesi “Atılım Racing Takımı” Görsel Tasarım Ödülünü kazandı.


TÜBİTAK Efficiency Challenge Yarışlarının on dokuzuncusu TÜBİTAK Gebze yerleşkesinde 24-29 Nisan 2023 tarihleri arasında gerçekleştirildi. 50’den fazla Üniversite yarışma takımının yer aldığı Efficiency Yarışları’nda sadece 13 takım gerekli kontrolleri yeterli sürede başarı ile geçebildi.

Atılım Racing ekibi tarafından %80 yerlilik oranı ile üretilen “elektromobil” kategorisindeki aracımız, 14 farklı kontrol noktasından yeterlilik etiketi alarak yarışmaya katılım hakkı kazanarak yarışı beşinci sırada tamamladı.

Atılım Racing Takımı’nın geliştirdiği ATEV23, TÜBİTAK hakem heyeti tarafından yapılan değerlendirmeler sonucu, etkinliğin son günü düzenlenen ödül töreninde 2023 yılı en iyi görsel tasarım ödülünü aldı.  

 ATEV’nin tasarımı ve üretimi Prof. Dr. Hasan Akay, Dr. Öğretim Üyesi Ramin Barzegar, Prof. Dr. Reşat Özgür Doruk, Dr. Öğretim Üyesi Ali Amini ve Araş. Görevlisi Ozan Tekin akademik danışmalıklarında Otomotiv Müh., Elektrik Elektronik Müh., Makine Müh., Mekatronik Müh., Metalurji ve Malzeme Müh. ve Bilgisayar Müh. Bölümleri öğrencilerimizden oluşan Atılım Racing Takımı tarafından gerçekleştirildi.

Atılım Racing Takımında Ahmet Bal, Yiğit Erdem, Gökçer Erol, Mustafa Erol, Haydar Yiğit Gülcihan, Umut Berke Haktanır, Cemal Emre Hokkaömeroğlu, Cemal Arda Hoysaloğlu, Berkay İndere, Furkan Kart, Hüseyin Emin Kart, Sueda Saygılı, Oğuzhan Şahin, Ufuk Tuncer, Yunus Sühan Ücüretci ve Seyit Cem Yılmaz, isimli öğrencilerimiz yer aldı.

Tüm değerlendirmeleri başarı ile tamamlayan ve Görsel Tasarım Ödülü’nü Üniversitemize getiren Atılım Racing Takımımızı tebrik ediyor, emeği geçen tüm öğrencilerimiz ve öğretim elemanlarımıza üniversitemizi başarıyla temsil ederek yaşattıkları gurur için şükranlarımızı sunuyoruz.