Prof. Dr. Yılser Devrim’in Uluslararası Proje Başarısı
04.08.2023

Mühendislik Fakültesi Dekanımız ve Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyemiz Sayın Prof. Dr. Yılser Devrim'in yürütücüsü olduğu “Deniz Suyundan Hidrojen Üretim Performansının Desalinasyon-Anyon Değişim Membran Elektroliz Birleştirilmiş Teknolojisiyle İncelenmesi” başlıklı projesi 2516 TÜBİTAK–MSIT-NRF (Kore) İkili İş Birliği Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanmıştır.

İkili İş Birliği projesinde Güney Kore Myongi Üniversitesinden Prof. Dr. Hern KIM ile Deniz Suyundan Hidrojen Üretimi konusunda ortaklaşa çalışmalar yürütülecektir. YÖK tarafından "Öncelikli Alan Misyonu" kapsamında "Hidrojen ve Yakıt Pilleri" alanında uzmanlaşan üniversite olarak seçilen üniversitemizde gerçekleştirilecek bu uluslararası projenin hem yerel hem de küresel seviyedeki Hidrojen Enerjisi araştırmaları ekosistemi için önemli sonuçlar yaratacağına inanıyoruz.

Sayın Dekanımızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.