“Cumhuriyetimizin 100. Yılında Türkiye’nin Mali Görünümü” adlı panel gerçekleştirildi
07.11.2023

İşletme Fakültemiz tarafından “Cumhuriyet’imizin 100. yılında Türkiye’nin Mali Görünümü” adıyla düzenlenen panel 18 Ekim 2023 Çarşamba günü Lamia Ergenekon Salonu’nda gerçekleştirildi. 

Panelde bir ülkede mali ekonomik davranış sisteminin diğer tüm sistemleri etkileme gücü olduğuna değinen Rektör Prof. Dr. Serkan Eryılmaz, dünyanın hızla değiştiğini belirterek “ülkemizin ikinci yüzyılda daha nitelikli bilgi üreterek, daha iyiyi başarabileceğini” ifade etti. 

Maliye Bölüm Başkanı Prof. Dr. Doğan Cansızlar, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Prof. Dr. Nevzat Saygılıoğlu, Maliye Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Duran Bülbül’ün katıldığı panelde Türkiye’nin mali görünümü hakkında detaylı değerlendirmeler yapıldı. 

Program öncesinde basınla bir araya gelen Prof. Dr. Doğan Cansızlar enflasyonun Türkiye’nin en başat sorunu olduğunu belirtti. Prof. Dr. Doğan Cansızlar belirsizliklerin çok fazla olduğuna değinerek “bölgemizdeki gelişmeleri de dikkate aldığımızda aslında bu hedeflerin tutup tutmayacağı konusunda soru işaretleri var, ama en azından temkinli bir hedef koyuyorsunuz” ifadesini kullandı.