Üniversite ve sanayii “Cumhuriyetin 100. Yılında Türkiye’de Mühendislik ve Yeni Yüzyılın Mühendisleri” etkinliğinde bir araya geldi…
08.11.2023

Atılım Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Cumhuriyetin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında uzman akademisyenler, sektör temsilcileri ve öğrencilerimizi mühendisliğin gelişimi ve geleceği konusu etrafında buluşturdu. 

Mütevelli Heyet Başkanı Sn. Yalçın Zaim, Mütevelli Heyet Üyeleri Sn. Zerlin Zaim, Sn. Dinçer Özer, Rektör Prof. Dr. Serkan Eryılmaz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Uğur Baç ve Prof. Dr. Veli Cengiz Özalp, Dekanlar, Bölüm Başkanları, akademik ve idari personel ile öğrencilerin katıldığı etkinlik  Dekan Prof. Dr. Yılser Devrim ve Rektör Prof. Dr. Serkan Eryılmaz’ın açılış konuşmaları ile başladı. 

Kemal Zaim Sunel Konferans Salonunda 1 Kasım 2023 Çarşamba günü hibrit olarak düzenlenen “Cumhuriyetin 100. Yılında Türkiye’de Mühendislik ve Yeni Yüzyılın Mühendisleri” etkinliğin ilk bölümünde alanında ülkemizin en yetkin isimlerinden Prof. Dr. Bilgin Kaftanoğlu “Mühendisliğin Dünü, Bugünü ve Yarını” konulu sunumunu gerçekleştirdi. 

Etkinliğin öğleden sonraki ilk oturumunda ülkemizin sanayi temsilcileri konuk edildi.  

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılser Devrim'in moderatörlüğündeki oturumda “Yeni Yüzyılda Sanayi ve Teknolojide Mühendislerin Rolü” konusu, Roketsan İleri Teknolojiler ve Sistemler Genel Müdür Yardımcısı Sayın Cenk Önen, Enerji Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Alper Kalaycı, Nurol Makina Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Melih Şahin ve Ayesaş Teknik Gruplardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Levent Tanrıdağ’ın katılımıyla tartışıldı.   

Tüm gün süren etkinliğin son oturumu olan ve yine Dekan Prof. Dr. Yılser Devrimin moderatörlüğünde düzenlenen "Yeni Yüzyılın Mühendisleri" başlıklı panelde Mühendislik Fakültemizin birbirinden değerli hocaları Prof. Dr. Nafiz Alemdaroğlu, Prof. Dr. Hasan Akay, Prof. Dr. Ali Yazıcı ve Prof. Dr. Ender Keskinkılıç yer aldı.