Cumhuriyetin 100. Yılında Atatürk’ün İzinde Tek Yürek
17.11.2023

Atılım Üniversitesi mensupları Cumhuriyetimizin 100.Yılı ve 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası etkinlikleri kapsamında Anıtkabir’i ziyaret etti. 

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgâhına yapılan ziyaret 16 Kasım 2023 Perşembe günü Rektör Prof. Dr. Serkan Eryılmaz başta olmak üzere, Mütevelli Heyet Üyesi Sn. Zerlin Zaim, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Veli Cengiz Özalp, Prof. Dr. Uğur Baç, fakülte dekanları, bölüm başkanları, akademisyenler, idari personel ve öğrencilerimizin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Aslanlı Yolun girişinden tören alanına yürüyen kortej adına Rektör Prof. Dr. Serkan Eryılmaz anı defterine şunları yazdı:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu,

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk,

Öğrencileri ve çalışanları ile huzurunuza çıktığımız Atılım Üniversitesi, bize miras bıraktığınız “bilim ve akıl” yolu ile eğitim ve bilim meşalesini çeyrek asırdan uzun süre büyük bir gururla taşımaya devam etmektedir. 

100. yılını kutladığımız Cumhuriyet’imizin değerleri ve bilimin ışığında Ülkemizi daha da ileriye götürmek için hiç durmadan çalışacağımıza söz veriyor; özlem ve minnetle sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.”