Gürkan Genç Avrupa Turuna Devam Ediyor
20.08.2013

Atılım Üniversitesinin ana sponsorluğunda 7 yılda 7 kıtayı bisikleti ile gezecek olan Gürkan Genç, Türkiye-Japonya turunda olduğu gibi bu turda da ilkleri gerçekleştiriyor. Kuzey kutup çizgisine bisikletle ulaştıktan sonra İskandinav ülkelerini bisikleti ile geçen ilk Türk vatandaşı olarak tarihe geçen Genç, Alp Dağlarının yer aldığı ülkelerde de tarih yazmaya devam ediyor.

Bisikleti ile Alp dağlarında geçmeyi başardığı geçitler

Avusturya’daHochtannbergab Geçidi (1675m)

Isviçre’deGrimsel Geçidi (2165m), Furka Geçidi (2436m), San Gottardo Geçidi (2016m)

Italya’daRolle Geçidi (1984m) Bochetta Geçidi (772m)

Fransa’da Fransa bisiklet yarışının en ünlü ve zor geçitlerini, Avrupa’nın en yüksek araç geçiş noktasını da geçmeyi başardı.

Col De Bonette (2802m Avrupa’nın en yüksek araç geçiş noktası)

ColduLautaret (2058m)

ColduTelegraphe (1566m) 

ColduGalibier (2642 m)

Col de L’Iseran (2750m)

Avrupa’nın en yüksek araç geçidini geçtikten sonra İspanya'da bulunan Avrupa'nın tek çölünü geçmek üzere yoluna devam ediyor. ( Gürkan Genç’in en yüksek tırmanışını Tacikistan Pamir dağlarında 4650 metredir)

Dünya turuna 9 Eylül 2012 de Ankara'dan başladıktan sonra sırasıyla, Türkiye, Bulgaristan, Romanya, Moldova, Ukrayna, Rusya, Finlandiya, İsveç, Norveç, Danimarka, Almanya, Avusturya, İsviçre, İtalya’yı geçerek 15.220 kilometre pedallayıp 11 aylık süreyi de geride bıraktı. Şu sıralar Fransa Alplerinde turuna devam ediyor. 2013 yılının sonuna kadar Avrupa'da pedallayacak Gürkan Genç'in Fransa'dan sonraki rotası sırasıyla Belçika, Hollanda, İngiltere, İskoçya, İrlanda, İspanya ve Portekiz şeklinde olacak. Gürkan Genç’i kişisel internet sayfasında an ve an nerede pedalladığını görmek de mümkün.

Gürkan Genç, adını “Gelecek için Pedalla” koyduğu projesinde dünyayı gezerken bisikletin bir ulaşım aracı olduğunu hatırlatıyor, gençlere yabancı dil eğitim bursu verip tablet bilgisayar ve bisiklet dağıtıyor. Türkiye’yi gezmeleri için de finansal destek veriyor. Yolculuğu boyunca anılarını, fotoğraflarını ve videolarını da kendi internet sayfasında yayınlamakla kalmayıp gittiği ülkelerde okullarda sunumlar vermeye ve ülkeleri ulusal basınında yer almayı da sürdürüyor.

Atılım Üniversitesi Ana Sponsorluğunda gerçekleşen Projede Genç 7 senede 84 ülke 7 kıta ve 115.000 km pedallamayı hedefliyor.

 

Gürkan Genç’i sosyal medya üzerinden de takip edebilirsiniz ..

facebook.com/GurkanGENCpedallaR

twitter.com/Gurkan_Genc