Uluslararası Uygulamalı Matematik ve Analiz Konferansı
11.08.2016

Atılım Üniversitesi Matematik Bölümü tarafından düzenlenen

Uluslararası Uygulamalı Matematik ve Analiz Konferansı (ICAMA 2016)

11-13 Temmuz 2016 tarihlerinde gerçekleşti.

Konferans 20 Mart 2015 tarihinde hayatını kaybeden Atılım Üniversitesi Matematik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Hüseyin Şirin Hüseyin anısına ithaf edildi. Prof. Dr. Hüseyin matemaiğin çeşitli alanlardaki çalışmalarıyla uluslararası üne sahip bir bilim adamıydı. 2001 yılından itibaren Atılım Üniversitesi Matematik Bölümü’nde görev yapan Prof. Dr. Hüseyin, bölümü eğitimde olduğu gibi araştırma alanında da bulunduğu yüksek konuma taşıyan önemli isimleriden biriydi. 

 

Konferansın davetli konuşmacıları Missouri University of Science and Technology öğretim üyesi Prof. Dr. Martin Bohner, Ankara Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Elgiz Bayram, Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Metin Gürses ve Texas A&M University- Kingsville öğretim üyesi Prof. Dr. Ravi P. Agarwal yaptıkları sunumlarda matematiğin güncel çalışma konuları ve bu konulardaki araştırmaların ilerleyişi hakkında bilgiler verdiler.

Konferansa 10 farklı ülkeden 100’ü aşkın matematikçi katıldı.  Bu katılımcılar

Advances in Difference, Differential and Dynamic Equations,

Fractional Calculus and Applications,

Fixed Point Theory and its Applications

Others

isimli dört farklı oturumda 83 adet bildiri sundu. Yüksek oranda bir dinleyici katılımı ile gerçekleşen oturumlarda matematikçiler fikir alışverişinde bulundu, güncel çalışmaları tanıma ve matematiğin faklı alanlarındaki gelişmeleri tartışma olanağı buldu.