Atılım Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü tarafından 2010 yılından beri düzenlenmekte olan Ulusal Mekatronik Mühendisliği Öğrenci Kongresinin (MeMÖK) beşincisi, 24 Mayıs 2014 tarihinde gerçekleştirildi. Ana sponsorluğunu Atılım Üniversitesi’nin üstlendiği MeMÖK 2014’e Tübitak ve Star Teknik Ltd. Şti. firması da kısmi destek vermişlerdir. Kongrede 12 farklı üniversiteden 130 dolayında katılımcı yer aldı ve öğrenciler yaptıkları çalışmaları iki paralel oturum halinde sözlü olarak sundular.

Pnömatik sistemler, ani su ısıtıcısı, akıllı atış platformu, mini Stewart platformu, delta robot tasarımı, insansız hava araçları ve uçan robotlar, taşıma robotları, koloni robotlar, güneş takip sistemleri, sağlık ve rehabilitasyon sistemleri, görüntü işleme, eyleyici tasarımı, uydu sistemleri ve akıllı bariyer sistemleri gibi konu başlıklarında yapılan çeşitli öğrenci projelerinin anlatıldığı MeMÖK 2014’e mekatronik ve robotik konularında çalışan çeşitli firmalar da stand açarak ve robot gösterileri yaparak destek verdi. Detaylar için lütfen tıklayınız.

.