Bir Derginin Tasarım Öyküsü - InDesign ile Tasarıma Başla - Workshop
05.05.2023

"Bir Derginin Tasarım Öyküsü” başlıklı workshop, İşler Tıkırında Marka İletişimi Ajans Başkanı Hakan YILDIRIM’ın katılımıyla 26 Nisan Çarşamba günü 13:30 – 15:30 arasında gerçekleştirildi.

21 öğrencinin katıldığı workshopun ilk aşamasında dergi tasarımında mizanpaj, kompozisyon ve tasarım dili anlatıldı. Daha sonra ise uygulamalı olarak InDesign’da Tasarım konusu işlendi. Bu noktada özellikle sütun ve fotoğraf kullanımı gösterildi, öğrencilerin örnek çalışma yapması sağlandı.

 

Adobe InDesign Nedir?

Photoshop, Illustrator ve Acrobat gibi iyi bilinen programları da içeren Adobe Creative Suite yazılımının bir bileşeni olan Adobe Indesign ile etkileşimli PDF'ler, kitaplar, dergiler, posterler ve broşürler gibi çok çeşitli materyaller üretilebilir. Program ile gelişmiş tipografi kontrolleri, görsel efektler ve bağlantılı metin ve resimlerle çok sayfalı belgeler oluşturma kapasitesi gibi çeşitli araçları kullanarak metin tasarlanabilir. InDesign kullanıcıları, PDF, EPUB ve HTML dahil farklı dosya biçimindeki dosyaları içe ve dışa aktarabilir.