Sınavlarda Uyulacak Kurallar Hakkında Duyuru
16.11.2020

Sevgili Öğrencilerimiz,

Üniversitemiz Rektörlüğü’nce yüz yüze gerçekleşmesi kararlaştırılan sınavların, COVİD-19 pandemisi şartlarında en sağlıklı şekilde ve hijyen kurallarına uygun gerçekleşebilmesi için uyulması gereken bazı kurallar belirlenmiştir.  Aşağıdaki kurallara tüm öğrencilerimizin tam olarak uymaları gerekmektedir.

  • Sınava gireceğiniz derslik ve sınav sırasında oturacağınız yer, dersinizin öğretim görevlisi tarafından size sınavdan önce Moodle aracılığıyla duyurulacaktır. Sınava girmeden önce mutlaka ilgili dersin Moodle platformunu kontrol ederek, sınava gireceğiniz salon ve sınav boyunca oturacağınız yeri öğreniniz. Önceden belirlenen sınıfta ve sıra dışında sınava girmeniz mümkün olmayacaktır.
  • Sınav başlamadan en az 10 dakika önce sınav yapılacak binanın önünde bulunmaya dikkat ediniz. Sınav yapılacak derslik önünde beklemeden, sınav saatinden 5 dakika önce sınav salonuna giriniz. 
  • Sınav sırasında gözetmenler ve dersin öğretim üyeleri ile iletişim kurmamanız gerekmektedir. Sınav sırasında soru sormanıza izin verilmemektedir. 
  • Sınavda Atılım Üniversitesi öğrenci kimliğiniz yanında bulunmalıdır. Sınav süresince öğrenci kimliğini sorulduğu zaman göstermelisiniz. Sınava katılım imzası sınav sonunda alınacaktır.
  • Sınavınız bittiğinde sınavdan çıkabilirsiniz. Erken çıkmak istediğiniz durumda sınav kağıdını/kitapçığını gözetmene teslim ediniz. Teslim ettikten sonra sınav gözetmenine kimliğinizi gösteriniz. Kürsüdeki imza listesine isminizin karşısında imza attıktan sonra sınavdan çıkabilirsiniz. İmza atma sırasında lütfen sosyal mesafeyi korumaya devam ediniz. Sınavdan sonra salon dışında ve bina içinde beklemeyiniz. 
  • Sınav sonuna kadar kaldığınız durumda sınav süresi bitiminde gözetmen isminizi okuyunca sınavınızı teslim edin, kimliğinizi beyan edin ve sınava katıldığınıza dair imza atarak sınıfı terk edebilirsiniz.
  • Sınavınız bittiğinde sosyal mesafeyi koruyarak hızlı bir şekilde sınıfı ve binayı terk ediniz.

Kurallara hassasiyet gösterdiğiniz için teşekkür eder, sınavlarınızda başarılar dileriz.