Spor Salonu İçin Alınan Tedbirler Ve Uyulması Gereken Kurallar
16.09.2021

SPOR SALONU İÇİN ALINAN TEDBİRLER VE UYULMASI GEREKEN KURALLAR

 

  1. Spor salonu kullanım saatleri hafta içi 09.30-17.30, hafta sonu KAPALI olacaktır.
  2. Aşı yaptırmamış veya aşı bilgisine ulaşılamayan veya son 6 ay içerisinde Covid-19 geçirmemiş olan öğrencilerimiz spor salonunu kullanamayacaklar ve üniversite takımlarımıza giremeyeceklerdir. Bu durumda olan öğrencilerin spor bursları kesilecektir.
  3. Spor salonuna dışarda kullanılan ayakkabı ile giriş kesinlikle yasaktır.
  4. Spor salonunda havlu kullanımı zorunludur.
  5. Spor salonunun içinde 5 farklı noktada bulunan el dezenfektanlarından faydalanılabilir.
  6. Her sabah saat 08.00-09.30 arasında yardımcı hizmetler tarafından tüm alanlar ve ekipmanlar dezenfekte edilecektir.
  7. Her kullanımdan sonra koşu bandı, bisiklet ve kürek makinaları dezenfekte edilecek ve kullanıma hazır olduğuna dair makinalara  yeşil renkte Sizin için dezenfekte edilmiştir. etiketleri asılacaktır. Etiket bulunmayan makinaları kullanmayınız. Salon görevlisine bilgi veriniz.
  8. Basketbol oynamak isteyenler için iki adet top hazırda bulunacak ve her kullanımdan sonra dezenfekte edilecektir.
  9. Fitness salonu randevu sistemi ile kullanıma açık olacak ve aynı saat içinde en fazla 3 kişi kullanacak şekilde planlanacaktır. Fitness salonu kullanımı saat başlarında olacak şekilde 45 dk. ile sınırlandırılmıştır ve kullanım sonrası 15 dk. havalandırma ve dezenfekte işlemleri için ayrılacaktır. Randevu için (Fitness salonu kullanımı saat 10.00 itibariyle başlayacak olup en son salon kullanımı 15.00’da başlayacak olup 15.45’te bitecektir.) Spor Faaliyetleri Müdürlüğü ile daha önceden iletişime geçmeniz gerekmektedir (586 89 94).
  10. Kardiyo ekipmanları (koşu bantları, bisikletler, kürek makinaları vs.) sosyal mesafe kurallarına uygun olarak yeniden düzenlenmiştir.
  11. Total Body derslerine herkes kendi matı ve ekipmanı ile gelecektir. Minimum 8 kişi ile ders açılacaktır ve basketbol sahasında ya da hava şartlarına göre çim alanda sosyal mesafe kurallarına uygun bir düzende yapılacaktır.
  12. Spinning dersleri maksimum 4 kişi ile yapılacaktır (Talebe göre ikinci seans açılabilir).
  13. Duşlar kullanıma açık olacaktır.