Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur GÖNÜLLÜ'nün Eğitime Yönelik Mesajı
25.03.2020

Sevgili Tıp Fakültesi öğrencileri,

Bildiğiniz gibi tüm dünya coronavirus salgını ile baş etmeye çalışıyor. Ne yazık ki bizim ülkemiz de bu salgından yara almaya başladı ve kötü haberler her geçen gün artarak gelmeye devam ediyor. Bilim ve alınan önlemler sayesinde bunun da üstesinden geleceğimize inancım sonsuz. Başarıya ulaşma süremiz, aldığımız önlemlerin titizliği ile orantılı olarak değişecektir. Tüm kurumlar gibi biz de üstümüze düşeni mükemmel şekilde uygulamak zorundayız. Kişisel hijyenimize dikkat etmenin, sosyalleşme için mesafeli olmanın, izolasyon ve karantina önlemlerine uymanın dışında, bir süreliğine okullarımızı da kapatmak zorundayız. Bu sürenin çok kısa olmasını diliyorum.

Eğitiminize nasıl devam edeceğiniz konusunda aklınıza gelen ya da gelecek olan sorulara aşağıda yazdıklarım umarım yanıt olacaktır.

Eğitime online ya da dijital ortamda devam edebilmek için tüm enerjimizi harcıyoruz. İlk olarak tüm eğitim materyallerimizin üniversitemizin “Uzaktan Eğitim Portalı” olan MOODLE ortamına konmasına karar verilmiştir.

Derslerini MOODLE ortamına yükleyen hocalarımızın yüklediklerini görebilmeniz için sizin o derse mutlaka kayıt olmanız gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Hocalarımız derslerini yükledikten sonra size bilgi vermek için MOODLE da yer alan FORUM ortamında size doğrudan elektronik posta ile bilgi gönderilecektir. MOODLE ortamından gelen tüm haberleri alabilmeniz için de okul elektronik postalarınızı kullanmanız gerekmektedir.

Bu sürece paralel olarak, derslerin canlı olarak verilebilmesine ilişkin mevcut alt yapının güçlendirilmesi, bu güçlendirmenin yanı sıra altyapı alternatiflerinin de süratle araştırılarak sağlanması hedeflenmiştir.

Bu kapsamda, Üniversitemiz yeni bir yazılımı (ZOOM) satın alarak tüm öğretim üyelerimizin hizmetine sunmuştur.  Tüm öğretim üyelerimiz bu yeni yazılımı kullanarak derslerinin bir kısmını en kısa zamanda sizlere online aktarabilecektir. Tüm bu değişikliklerin ivedilikle hayata geçirilmesi hedefimizdir. Elbette bunun için belli bir hazırlık süresi gerekecektir. Ama bu hazırlık döneminde, siz sevgili öğrencilerimizden beklentimiz MOODLE ortamındaki derslerinizi takip etmenizdir.

MED 102 sınavı okullar açıldığında kendi yerleşkemizde gerçekleştirilecektir.  MED 104 derslerine ise yukarıda anlattığım yöntemlerle devam edilecektir. YÖK okulların daha önce ilan ettiği tarihte açılmasına izin vermezse kalan diğer komitelere de uzaktan eğitim şeklinde devam edilecek ve gerekirse yapılamayan sınavların o dönemde online yapılması gündeme gelecektir.

Üniversite web sayfamızı takip ederek tüm gelişmelerden haberdar olabileceksiniz. Yeni bir gelişme olduğunda ayrıca whatssapp gibi diğer dijital medya aracılığıyla da sizi bilgilendirme şansımız olacaktır.

Hepinizi sağlıklı olarak tekrar burada, üniversite ailemizin için de görebilmek umudu ve sağlıklı bir dünya dileğiyle,

Prof. Dr. Uğur GÖNÜLLÜ

Tıp Fakültesi Dekanı