AKTS - Pazarlama Yönetimi I
Pazarlama Yönetimi I (MGMT301) Ders Detayları
| Ders Adı | Ders Kodu | Dönemi | Saati | Uygulama Saati | Laboratuar Hours | Kredi | AKTS |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Pazarlama Yönetimi I | MGMT301 | Seçmeli Dersler | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 |
| Ön Koşul Ders(ler)i |
|---|
| N/A |
| Dersin Dili | İngilizce |
|---|---|
| Dersin Türü | Diğer Bölümlerden Alınan Seçmeli Ders |
| Dersin Seviyesi | Lisans |
| Ders Verilme Şekli | Yüz Yüze |
| Dersin Öğrenme ve Öğretme Teknikleri | Anlatım, Tartışma, Soru Yanıt. |
| Dersin Öğretmen(ler)i |
|
| Dersin Amacı | Küreselleşme devam ettikçe, işletmeler kademeli olarak pazarlama girişimleri haline gelmektedirler. Bu ders, öncelikle öğrencileri pazarlamanın heyecan verici dünyası ile tanıştırmayı amaçlamaktadır. |
| Dersin Eğitim Çıktıları |
Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
|
| Dersin İçeriği | Bu ders, pazarlamada karar alma sürecinin öncesinde ve devamında dikkate alınması gereken kavramları kapsar. |
Haftalık Konular ve İlgili Ön Hazırlık Çalışmaları
| Hafta | Konular | Ön Hazırlık |
|---|---|---|
| 1 | Temel kavramların tanımlanması ve açıklanması | Kotler and Armstrong, Bölüm I, p. 5-10 |
| 2 | Stratejik planlama ve pazarlama süreci | Kotler and Armstrong, Bölüm 2, p.41-59 |
| 3 | Stratejik planlama ve pazarlama süreci | Kotler and Armstrong, Bölüm 2, p.41-59 |
| 4 | Pazarlama Stratejisi - Pazarlama Karmasında Hedef Kitleme Belirleme ve Geliştirme | Kotler and Armstrong, part II. P.104-273 |
| 5 | Pazarlama Stratejisi - Pazarlama Karmasında Hedef Kitleme Belirleme ve Geliştirme | Kotler and Armstrong, part II. P.104-273 |
| 6 | Pazarlamanın Makro ve Mikro Çevresi | Kotler and Armstrong, Bölüm 4, p.105-132 |
| 7 | Pazar Bölümlendirmesi | Kotler and Armstrong, Bölüm 6, p.177-206 |
| 8 | Tüketici ve Endüstriyel Pazarlar ve bu pazarların farklı yönleri | Kotler and Armstrong, Bölüm 6, p.177-206 |
| 9 | Ara Sınav | |
| 10 | Tüketici ve Endüstriyel Pazarlar ve bu pazarların farklı yönleri | Kotler and Armstrong, Bölüm 8, p.237-267 |
| 11 | Tüketici Davranışı | Kotler and Armstrong, Bölüm 6, p.177-206 |
| 12 | Ürün | Kotler and Armstrong, Bölüm 9, p.275-304 |
| 13 | Fiyat | Kotler and Armstrong, Bölüm 11, p.345-365 |
| 14 | Tutundurma | Kotler and Armstrong, Bölüm 16, p.493-519 |
| 15 | Dağıtım | Kotler and Armstrong, Bölüm 13, p.397-428 |
| 16 | Genel Sınav |
Kaynaklar
| Ders Kitabı | 1. Kotler and Armstrong, Principles of Marketing, 10th Edition, Pearson Prentice Hall |
|---|---|
| Diğer Kaynaklar | 2. W. G. Zikmund and M. d’Amico, Marketing, 5th Edition |
| 3. Boone and Kurtz, Contemporary Marketing, 8th Edition | |
| 4. Perrevet and Mc. Carthy, Basic Marketing |
Değerlendirme System
| Çalışmalar | Sayı | Katkı Payı |
|---|---|---|
| Devam/Katılım | 1 | 5 |
| Laboratuar | - | - |
| Uygulama | - | - |
| Alan Çalışması | - | - |
| Derse Özgü Staj | - | - |
| Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği | - | - |
| Ödevler | 2 | 20 |
| Sunum | - | - |
| Projeler | - | - |
| Rapor | - | - |
| Seminer | - | - |
| Ara Sınavlar/Ara Juri | 1 | 30 |
| Genel Sınav/Final Juri | 1 | 45 |
| Toplam | 5 | 100 |
| Yarıyıl İçi Çalışmalarının Başarı Notu Katkısı | 55 |
|---|---|
| Yarıyıl Sonu Çalışmalarının Başarı Notuna Katkısı | 45 |
| Toplam | 100 |
Kurs Kategorisi
| Temel Meslek Dersleri | X |
|---|---|
| Uzmanlık/Alan Dersleri | |
| Destek Dersleri | |
| İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri | |
| Aktarılabilir Beceri Dersleri |
Dersin Öğrenim Çıktılarının Program Yeterlilikleri ile İlişkisi
| # | Program Yeterlilikleri / Çıktıları | Katkı Düzeyi | ||||
|---|---|---|---|---|---|---|
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
| 1 | Turizm yönetiminde anlama, Öğretme ve teknik konsept kullanma becerilidir | |||||
| 2 | Turizm organizasyonlarını anlama, yönetim teknikleri tasarlamada ve uygulamada becerilidir. | |||||
| 3 | Turizm yönetiminde anlatmanın yanı sıra uygulamada planlamayı, organizasyonu, yürütmeyi, koordine etme ve kontrol fonksiyonlarını anlamayı sağlar | |||||
| 4 | Turizm yönetiminin stratejik, taktiksel ve eylemsel boyutlarını anlamayı sağlar | |||||
| 5 | Turizm endüstürisindeki modern teknikleri ve teknolojik düzenleri kullanmayı sağlar | |||||
| 6 | Etkin uygulama, takım bilgisi ve alternatif turizm alanlarındaki yetenekleri artırır | |||||
| 7 | Turizm yönetiminde teorik çalışmaların yanı sıra pratiğe odaklanır | |||||
| 8 | İletişim becerilerini artırır | |||||
| 9 | Turizm endüstürisindeki eğilimi anlamayı sağlar | |||||
| 10 | Turizm endüstürisindeki kalite bilincini oluşturur | |||||
| 11 | Turizm endüstürisindeki iş ahlakı ve sosyal sorumluluğu benimsenmesini sağlar | |||||
| 12 | Turizm yönetiminde takip eden alanladan en az birinde etkin uygulama yeteneği, iş bilgisi ve becerileri sağlar: servis, pazarlama, finans, insan kaynakları ve muhasebe | X | ||||
ECTS/İş Yükü Tablosu
| Aktiviteler | Sayı | Süresi (Saat) | Toplam İş Yükü |
|---|---|---|---|
| Ders saati (Sınav haftası dahildir: 16 x toplam ders saati) | |||
| Laboratuar | |||
| Uygulama | |||
| Derse Özgü Staj | |||
| Alan Çalışması | |||
| Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi | |||
| Sunum/Seminer Hazırlama | |||
| Projeler | |||
| Raporlar | |||
| Ödevler | 2 | 15 | 30 |
| Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği | |||
| Ara Sınavlara/Ara Juriye Hazırlanma Süresi | 1 | 20 | 20 |
| Genel Sınava/Genel Juriye Hazırlanma Süresi | 1 | 30 | 30 |
| Toplam İş Yükü | 80 | ||
